Коментари Одабрано

Кандидатура Говедарице за предсједника РС значи сигурну побједу Жељке Цвијановић

ЗА ДОДИКА И СНСД ЈЕ СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА - НАЈВЈЕРНИЈИ САВЕЗНИК И ЧУВАР
  • У ситуацији када се сам не може кандидовати за предсједника РС – многи од оних који прижељкују крај Додикове владавине, управо  су томе видјели једину шансу опозиције, будући да ће СНСД сигурно побиједити опозицију на изборима за Народну скупштину. Сматрају да је Додик дотјеран до зида и да се коначно може назријети крај његове владавине. Међутим, Додик и овога  пута извлачи врх СДС као свог `кеца из рукава     

МИЛОРАД Додик је ових дана ангажован на свом најновијем пројекту очувања власти у Републици Српској.

Додик мора задржати власт у РС како би политички преживио. Веома је важно да неко од људи у које има повјерења, прије свих Жељка Цвијановић, на изборима за неколико мјесеци, освоји позицију предсједнице Републике Српске. Зато ће сва политичка средства усмјерити у том правцу, новац, СНСД машинерију, државни апарат и администрацију, медије (купљена је и АТВ), лобирање пријатеља са свих страна, цркву, србијанско јавно мнијење и политички врх.

Аутор: Импулс

ИАКО свијестан да је Жељка Цвијановић слаб кандидат, он никако не жели да ту позицију препусти неком од својих ривала унутар СНСД. Слабост и непопуларност Жељке Цвијановић му представља велики проблем, али њеном побједом све завршава. Додик се налази у тешкој позицији да се сам не може кандидовати, при чему би био сигуран побједник без обзира кога би кандидовала опозиција. Ријешње тог, за њега огромног проблема и безизлазне мат позиције, покушава да нађе у редовима опозиције, односно СДС.

Процјена врха СНСД је да би им за тај посао било најпогодније да кандидат опозиције буде Вукота Говедарица, иако је управо он тај који у случају његове побједе, најмање спреман дати мандат за састав владе Милораду Додику. Младен Иванић био би пуно подобнији за реализацију овог „пројекта“, али је процјена да Иванића, Жељка Цвијеновић мора избјећи по сваку цијену, јер против њега има најмање шансе.

Иванић је неупоредиво израслији, искуснији и популарнији политичар од Жељке Цвијановић, а посебно јак јер је у Крајини, гдје је највећи број гласача, кандидат на свом терену.

Просјечан гласач у Крајини и Бањалуци прије ће гласати за њега него за неког од кандидата са истока РС, посебно не кандидата СДС. Наиме, СДС већ традиционално, упорно и недвосмислено шаље поруке да га Крајина и Бањалука не интересују.

Додик успијева наћи начина како да Вукоту Говедарицу убиједи да се кандидује за ту функцију. Чак је у недавним јавним наступима индиректно сугерисао опозицији и самом Говедарици кандидатуру за ову функцију, коју силно прижељкује, јер је у том случају врх СНСД потпуно сигуран у побједу свог слабог, али Додику јединог повјерљивог кандидата, Жељке Цвијановић.

У политичкој ситуацији, да се лично не може кандидовати за предсједника РС многи, који прижељкују крај Додикове владавине, видјели су једину шансу опозиције, будући да ће СНСД сигурно побиједити опозицију на изборима за Народну скупштину. У тој ситуацији Додик је дотјеран до зида и коначно се може назријети крај његове владавине. Међутим, Додик и овај пут „извлачи кеца из рукава“, сам врх СДС, као свог највјернијег савезника и чувара.

Годинама је Босић чувао Додика од Додика и пораза његове погубне и бахате политике на изборима. Својим вођењем странке побједу је одлагао од избора до избора, грађанима и чланству дуги низ година обећавајући побједу на сљедећим изборима, док још мало консолидује странку. При том се својски потрудио да СДС ослаби, посебно у Бањалуци, чиме је осигурао дугогодишњу владавину Милорада Додика и СНСД.

Када се боље погледа изборна математика, довољно је да СДС, као лидер опозиције у Бањалуци буде слаб и побједа СНСД на изборима је потпуно обезбијеђена. Довољно је да Босић на челу Бањалуке има свог Стевандића или Тадића, па да СДС сигурно не успије и када је успјех гарантован.

Остатак општина у РС је за тај посао потпуно небитан.

Додик међутим, успјева у свом плану да се Говедарица кандидује и тако поново заврши посао преко самог СДС. Сујета и гордост „сдсоваца“ је омиљени порок Милорада Додика. До сад је у више наврата, управо путем својих људи у СДС успјевао да им из руку, у посљедњем тренутку, извуче побједу на изборима.

Сјетимо се само локалних избора у Бањалуци 2012. када је Босић уз Стевандићеву асистенцију одузео СДС и опозицији сваку шансу да успију срушити Додика, а потом и гомиле Босићевих папака 2014.

И Огњен Тадић се „истакао“ у дуелу са Додиком у ситауацији кад је побједа опозиције за мјесто предсједника РС већ била скоро сигурна. Стевандић и Тадић су након обављеног посла награђени од руководства СДС и Босића лично са високим функцијама и највишим платама и у странци и у државном апарату.

Након тога Стевандић и Босић, а практично и Тадић, напуштају СДС трудећи се да му нанесу што већу штету и одвуку са собом што више чланова, оставе неквалитетне кадрове и слабог предсједника.

У таквој ситуацији кандидатура Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске значи сигурну побједу Додикове „миљенице“ Жељке Цвијановић, а за опозицију самоубиство забијањем ножа у властита леђа.

http://impulsportal.net/index.php/vijesti/12495-sds-najvjerniji-cuvar-vlasti-milodara-dodika

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар