Новости

Шаровић: Дати подстицај неразвијеним општинама Херцеговине

НАВЕО ДА СУ ТО: ЉУБИЊЕ, БЕРКОВИЋИ, ЧАЈНИЧЕ, ИСТОЧНИ МОСТАР И НОВО ГОРАЖДЕ
  • Начелник општине Берковићи Ненад АБРАМОВИЋ: Српска је неравномјерно развијена и то је питање на које посебно треба обратити пажњу, то би требало законски рјешити

МИРКО Шаровић, предсједник СДС, рекао је у Требињу да је потребно промијенити статус и дати подстицај неразвијеним и изразито неразвијеним општинама у Херцеговини.

Шаровић је на конференцији за новинаре, којој су присуствовали и начелници општина из источне Херцеговине који су чланови СДС-а, рекао да су неразвијене и изразито неразвијене општине Љубиње, Берковићи, Чајниче, Источни Мостар и Ново Горажде.

Он каже да је за напредак Херцеговине потребан развој путне и друге инфраструктуре и да је важно да енергетски ресурси буду у функцији градова и општина овог региона и да добит од њих остају грађанима из Херцеговине.

– То је приоритет Српске демократске странке – рекао је Шаровић.

Начелник општине Берковићи Ненад Абрамовић рекао је да је Република Српска неравномјерно развијена и да је то питање на које посебно треба обратити пажњу, наводећи да би ово питање законски требало ријешити.

На конференцији за новинаре, коју је организовао СДС у Требињу, говорили су и начелници Љубиња Стево Драпић, Чајнича Горан Караџић и Источног Мостара Божо Сјеран.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар