Одабрано Свијет

Бела кућа спремна да на ублажавање последица пандемије потроши 6 трилиона долара

„ПАКЕТ“ МОРА ДА ДОБИЈЕ ФОРМУ ЗАКОНА, АЛИ ГА ТРЕНУТНО У КОНГРЕСУ САД БЛОКИРАЈУ ДЕМОКРАТЕ
  • Шеф (Националног) економског савета Беле куће Лоренс КАДЛОУ: „Цео пакет ће чинити два трилиона долара директне помоћи (породицама и бизнису) и око 4 трилиона кредита које ће доделити Систем федералних резерви. То ће бити највећи такав пакет у целој историји Сједињених Држава“

КАКО се епидемија короновируса шири по САД, та администрација Доналда Трампа повећава „брдо долара“ којима има намеру да ублажи њене економске последице. И за америчке породице и за US-бизнис.

Са амбицијом да све буде изведено тако да Трамп сигурно победи на новембарским председничким изборима.

Шеф (Националног) економског савета Беле куће Лоренс Кадлоу објавио је да ће власти САД на „ублажавање последица“ потрошити око шест трилиона долара.

Био је притом и прецизан и прилично директан:

„Цео пакет ће чинити два трилиона долара директне помоћи (породицама и бизнису) и око 4 трилиона кредита које ће доделити Систем федералних резерви. То ће бити највећи такав пакет у целој историји Сједињених Држава“.

Да би просечном Американцу било јасније, Кадлоу је изговорио да ће „жив новац“ добити породице, незапослени, приватна лица и мали бизнис. Још је додао:

„Два трилиона ће бити утрошена на потпору породицама, социјалну помоћ незапосленим, помагање болницама и целим привредним гранама. Ушли смо у сложен период, али сматрамо да ће све потрајати још неколико недеља. Можда и месеци, али сигурно неће трајати годинама“.

Да би све ово било могуће, мора у форми закона бити подржано у Конгресу САД. Међутим, демократе које имају већину у Представничком (доњем) дому нису сагласне са делом плана уграђеног у „пакет“.

Трамп је рекао да демократе користе ситуацију да у тај закон укључе и неке ванредне расходе за које су заинтересоване.

САД  имају 53.000 инфицираних коронавирусом и нешто више од 700 умрлих.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар