Предсједник РС

Додик: ЕУ ћемо вјеровати чим повуче лажног Шмита и судије странце из Уставног суда БиХ

ПОРУЧИО БРИСЕЛУ: ВРАТИТЕ СУВЕРЕНИТЕТ БиХ ЈЕР ГА НЕ МОЖЕ БИТИ ТАМО ГДЈЕ СТРАНЦИ УПРАВЉАЈУ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Драго ми је што ЕУ опет није пропустила шансу да пропусти шансу. Прије свега, очекивали смо да кренемо с правим послом организовања и вођења преговора. Али, разумијем и Европску комисију, која се задњих седмица нашла под таквим притиском и ударом од стране оних који су против дејтонске БиХ и свега што ми радимо
  • „ЕУ сада тражи додатни напредак. Видјећемо шта тачно, али и Република Српска и ја смо спремни и вољни да до тога дође“

ОЧЕКИВАЛИ смо безусловну препоруку за отварање преговора и зелено свјетло да, без обзира на све несигурности у вези са будућношћу ЕУ и проширењем, кренемо с правим послом организовања и вођења преговора, истакао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик, коментаришући препоруку Европске комисије за започињање преговора са БиХ када буду испуњени неопходни услови, односно када буде достигнут одређени степен усаглашавања са ЕУ критеријумима.

– Драго ми је што ЕУ опет није пропустила шансу да пропусти шансу. Прије свега, очекивали смо да кренемо с правим послом организовања и вођења преговора. Али разумијем и Европску комисију, која се задњих седмица нашла под таквим притиском и ударом од стране оних који су против дејтонске БиХ и свега што ми радимо – навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он је навео да ЕУ сада тражи додатни напредак.

– Видјећемо шта тачно, али и Република Српска и ја смо спремни и вољни да до тога дође. Ми разумијемо да Европска комисија залагањем за владавину права сматра да, у складу с једним од четрнаест приоритета, ове мјере значе аутоматски престанак међународног интервенционизма, одлазак ОХР-а и лажног високог представника и одлазак страних судија у Уставном суду БиХ. Ако је то циљ Европске комисије, онда смо на истом путу. Ако није, онда су јасне спекулације и тако високог тијела и потврда лажног залагања за суверенитет БиХ – истакао је Додик.

Поручио је да нема суверенитета тамо гдје странци управљају.

– Поздрављам усвајање Плана за раст, у интересу је и ЕУ да раст подржи финансијски и на сваки други начин. И ту очекујемо детаље, нарочито у вези с условљавањем које се спомиње у том документу, али и ту смо спремни да радимо и разговарамо – нагласио је он.

Додик је на крају поручио: „Вратите суверенитет БиХ, повуците лажног Шмита и судије странце у Уставном суду БиХ. Онда ћемо вам вјеровати“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар