Предсједник РС

Додик: Конаковићу, ни Шмит ни Марфи ти неће помоћи да избјегнеш Српску и суочавање са мном!

„ОХР НЕМА ШТА ДА ДАЈЕ ПРОЦЈЕНЕ, ОСИМ АКО ТО НИЈЕ ПРОЦЈЕНА О ЊЕГОВОМ ГАШЕЊУ“
  • Конаковићу, много си нервозан чим са тако преважних састанака, гдје се „врата све шире отварају“, причаш о Додику. Те приче како желиш добро Бањалуци, Српској, а на сваком мјесту показујеш мржњу и острашћеност, исту ону коју показује и СДА, провалили су сви
  • „Нема акционог плана који ће ти помоћи да избјегнеш Српску. Нема тог лажног Шмита ни надменог Марфија који ће ти то омогућити. На крају те за столом чека Српска. И само да знаш, тамо ћу те и ја сачекати. Момчино, крајње је вријеме да се уозбиљиш. Кад причаш с озбиљним политичарима, легитимно изабраним представницима народа, покажи поштовање, иначе би могао испасти кроз та отворена врата што се, како кажеш, све шире отварају. Пази да се не отворе за тебе да излетиш. Договор и разговор – да. Све остало – неће ићи!“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поручио је министру иностраних послова у Савјету министара Елемедину Конаковићу да маркетиншким триковима, популизмом и подвалама не може прикрити полтронство, као што не може избјећи чињеницу да не постоји начин да се у било ком паралелном универзуму донесе одлуке без пристанка Српске.

– Конаковићу, много си нервозан чим са тако преважних састанака, гдје се „врата све шире отварају“, причаш о Додику. Те приче како желиш добро Бањалуци, Српској, а на сваком мјесту показујеш мржњу и острашћеност, исту ону коју показује и СДА, провалили су сви – истакао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Истакао је да је једина разлика у односу на СДА то што је Конаковић политички маргиналац и нема довољно јаку инфраструктуру да спроведе своје замисли.

– Једино што може спровести је план који му издиктирају његови шефови Марфи и Шмит. Не можете ништа урадити нити кренути у дан, а да Марфи не каже то се тако ради или не ради – навео је Додик.

Поручио је да нема тог акционог плана који може помоћи Конаковићу да избјегне Српску.

– Нема тог лажног Шмита ни надменог Марфија који ће ти то омогућити. На крају те за столом чека Република Српска. И само да знаш, тамо ћу те и ја сачекати. Момчино, крајње је вријеме да се уозбиљиш. Кад причаш с озбиљним политичарима, легитимно изабраним представницима народа, покажи поштовање, иначе би могао испасти кроз та отворена врата што се, како кажеш, све шире отварају. Пази да се не отворе за тебе да излетиш. Договор и разговор – да. Све остало – неће ићи – закључио је Додик.

Без дијалога и међусобног поштовања, БиХ неће у Европску унију, нагласио је предсједник Републике Српске.

– Дијалог и међусобно поштовање су приоритет. Без тога БиХ неће нигдје, а камоли у ЕУ – истиче Додик.

Навео је да Балканом годинама круже разни нонпејпери, али да нема тог нонпејпера који може помоћи БиХ док се представници народа не договоре.

Питање имовине није и неће бити тема, то питање је рјешено Дејтонским споразумом и Уставом, упозорио је Додик.

– ОХР нема шта да даје процјене, изузев ако то није она о његовом гашењу, што и јесте услов за даљи напредак БиХ ка ЕУ – истакао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар