Предсједник РС

Додик: Српска је одлучна да се питање имовине не разматра на нивоу БиХ јер она није њен титулар

НА ПОСЕБНОЈ СЈЕДНИЦИ НС РС БИЋЕ ДОНИЈЕТА ОДЛУКА О ПОВЛАЧЕЊУ СРПСКИХ СУДИЈА ИЗ УСТАВНОГ СУДА БиХ
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Заказали смо за понедјељак у 15.00 часова у Народној скупштини Републике Српске потписивање нацрта изјаве о имовини који смо утврдили. Биће достављен и представницима политичких партија које данас нису биле на састанку како би оцијенили да ли ваља и да приђу цијелој коалицији… Желимо и да искажемо опредијељеност за Дејтонски споразум јер то је једини начин да остане каква-таква БиХ
  • Вршилац дужности предсједника Српске демократске странке Милан МИЛИЧЕВИЋ: Интерес РС и државна имовина су нешто најважније и даћемо најснажнији одговор из Српске. Јесмо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Републици Српској

НA састанку сазваном ради заузимања јединственог става о имовини потврдили смо нацрт изјаве који ћемо током викенда на својим страначким органима разматрати, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

– Заказали смо за понедјељак у 15.00 часова у Народној скупштини Републике Српске потписивање ове изјаве, са обраћањем јавности поводом одредби које садржи – рекао је Додик послије састанка поводом заузимања јединственог става о имовини на којем су присуствовали представници коалиције окупљене око СНСД-а и представници СДС-а.

Предсједник Српске је истакао да ће нацрт изјаве бити достављен представницима политичких партија које данас нису биле присутне на састанку „како би и они оцијенили да ли то ваља и да приђу заједно цијелој коалицији“.

– Српска је одлучна да питање имовине неће бити разматрано у Представничком дому парламенета БиХ јер би то значило да је титулар имовине БиХ, што није тачно – напоменуо је Додик.

Предсједник Српске је додао да ће крајем идуће седмице бити заказана сједница Народне скупштине РС како би се донијела одлука о повлачењу српских судија из Уставног суда БиХ.

– Да легитимишемо Уставни суд који ионако нема никаквог резона да више постоји и ради. У понедјељак ћемо се договорити око тога када ће бити заказана сједница НСРС. Желимо да искажемо опредијељеност за Дејтонски споразум јер то је једини начин да остане каква-таква БиХ – нагласио је Додик.

Вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић рекао је да су интерес Српске и државна имовина нешто најважније и да ће дати најснажнији одговор из Српске.

– Јесмо опозиција, али никада нећемо бити опозиција Републици Српској – поручио је Миличевић.

Састанак је сазвао предсједник Републике Српске у функцији заузимања јединственог става о имовини.

Присуствовали су представници коалиције окупљене око СНСД-а и представници СДС-а: српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске, предсједници Социјалистичке партије Петар Ђокић, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, НПС-а Дарко Бањац, ДНС-а Ненад Нешић, СПС-а Горан Селак, НДП-а Бојан Шапурић.

Такође: и представници Српске у заједничким институцијама БиХ и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић.

На састанак је дошао и вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић, док се нису одазвали представници ПДП-а и Листе за правду за ред.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар