РС и матица

Дачић Комшићу: Ти можеш само да са неког минарета бљујеш лажи како Срби и Хрвати руше БиХ

„ОН ИМА КРИЗУ ИДЕНТИТЕТА ЈЕР ЈЕ ЧЕТНИЧКИ УНУК КОЈИ МУСЛИМАНСКИМ ГЛАСОВИМА ЗАСТУПА ХРВАТЕ“
  • Лажном хрватском члану Предсједништва БиХ још поручио:  „Србија стално позива на очување територијалног интегритета БиХ. Али, БиХ као државе равноправних народа и ентитета, а не исламске џамахирије како твој ајатолах Џаферовић прокламује у програму СДА“
  • Жељко КОМШИЋ претходно изјавио: „Прочитао сам негдје да је министар спољних послова Србије (Ивица Дачић), прокламовао некакво српско-хрватско јединство у борби против БиХ, служећи се оном хушкачком реториком из времена Милошевића и Туђмана, што и не чуди за неког коме је злочинац Милошевић узор“

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић одреаговао је на изјаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића, наводећи да Комшић не само да има кризу идентитета, јер као четнички унук на основу муслиманских гласова заступа Хрвате, већ пати и од потребе да обмањује јавност, оптужујући га (Дачића) да прокламује српско-хрватско јединство у борби против БиХ.

„Где и када сам ја то, Комшићу, позивао на борбу против БиХ? И зашто бих, кад Србија стално позива на очување територијалног интегритета БиХ? Али, БиХ као државе равноправних народа и ентитета, а не исламске џамахирије како твој ајатолах Џаферовић прокламује у програму СДА“, истакао је Дачић у писаној изјави за Танјуг.

Дачић је рекао да Босни и Херцеговини не пријети опасност од њега, већ од Комшићевог лажног представљања као „Хрвата по мјери Бошњака“, због чега је, каже, и настала криза у односима са Хрватском.

„Зато и не желе да те виде ни у Загребу, ни Хрвати у БиХ. Можеш само са неког минарета да бљујеш лажи о томе како Срби и Хрвати руше БиХ“, додао је Дачић.

Он је поручио да БиХ никад неће бити исламска држава, па макар и са „лажним хрватским коловођом“, већ само држава равноправних народа, и Срба и Хрвата, а не само Бошњака.

Комшић је раније данас оптужио шефа српске дипломатије, позивајући се на медијске наводе, да прокламује српско-хрватско јединство „у борби против БиХ“.

„Прочитао сам негдје да је министар спољних послова Србије (Ивица Дачић), прокламовао некакво српско-хрватско јединство у борби против Босне и Херцеговине, служећи се оном хушкачком реториком из времена Милошевића и Туђмана, што и не чуди за неког коме је злочинац Милошевић узор“, навео је Комшић.

Комшић је рекао и да се нада да је то само „лабудова пјесма“ једног, како каже, изборног губитника и одлазећег министра.

„Јер, било би страшно и помислити да је поново на столу неко Карађорђево, иако се томе не би требало чудити“, казао је Комшић.

Дачић је протеклих дана у више наврата говорио о недавној посјети српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика Загребу, коју је оцијенио као веома добру, а разговоре са хрватским државним врхом „историјским“, али није рекао да су они на било који начин уперени против БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар