РС и матица Свијет

Си Вучићу: Кина спремна за продубљивање сарадње у војној индустрији и трговини

ОЦИЈЕНИО ДА СЕ СВЕОБУХВАТНО СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО КИНЕ И СРБИЈЕ ОДЛИЧНО РАЗВИЈА
  • У писму предсједнику Србије, кинески лидер нагласио: „Кинеска страна изражава добродошлицу српској делегацији, која би дошла на разговор о конкретним темама, у термину који ће договорити наше ресорне институције“

КИНЕСКИ предсједник Си Ђинпинг, у одговору на писмо предсједника Србије Александра Вучића, који је тражио блиску сарадњу са Кином у свим областима од обостраног значаја, указао је да се стратешко партнерство двију земаља одлично развија и изразио спремност да заједно са Вучићем уложи напор да се државни односи подигну на нови ниво.

Како се наводи у саопштењу Службе за сарадњу с медијима предсједника Србије, у писму предсједника Сија се наводи да га је Вучићево писмо много одбрадовало и да цијени то што Вучић поклања велику пажњу развоју односа са Кином и активно се залаже за унапређење практичне сарадње двију земаља.

„Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије одлично се развија, учвршћује се међусобно политичко повјерење, интензивно напредује практична сарадња у областима енергетске и саобраћајне инфраструктуре, као и у другим областима, што представља конкретне интересе народа наших двију земаља”, напоменуо је Си.

Он је указао да сарадња у области војне индустрије и трговине представља важан израз високог нивоа међусобног политичког повјерења и стратешког карактера билатералних односа Кине и Србије.

„Кинеска страна је спремна да са српском страном разговара о продубљивању размјене и сарадње у области војне индустрије и трговине, као и сарадње у другим областима, непрекидно обогаћујући садржај Свеобухватног стратешког партнерства двију земаља. Кинеска страна изражава добродошлицу српској делегацији, која би дошла у посјету Кини на разговор о конкретним темама, у термину који ће договорити наше ресорне институције”, истакао је Си.

„Ја придајем велику пажњу развоју кинеско-српских односа и спреман сам да са Вама уложим напор да наше државне односе подигнемо на нови ниво”, наводи се у писму предсједника НР Кине предсједнику Вучићу.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар