РС и матица

Вучић: Да сутра Србија уведе санкције Русији – прекосутра би тражили да признамо независност Косова

ПРЕДСЈЕДНИК СРБИЈЕ: ДОГОВОР СА ПРИШТИНОМ О ТАБЛИЦАМА ЈЕ НАША МАЛА ТАКТИЧКА ПОБЕДА
  • Александар ВУЧИЋ: Европски парламент усвојио препоруке којима тражи да признамо независно Косово. Народ треба да зна шта траже од нас а много теже од санкција је то што од нас траже – обострано признање

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић након састанка са српским чланом и предсједавајућом Председништва БиХ Жељком Цвијановић и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком изјавио да их је упознао са тренутном ситуацијом на Косову и Метохији.

Говорећи о усвојеном необавезујућем документу у Европском парламенту, у којем се између остало препоручује Европској комисији да напредак Србије ка ЕУ услови увођењем санкција Русији и видљивим напретком у реформама.

– Европски парламент донио је препоруке, а не резолуцију. У њему нису само санкције, већ покушај да се дисциплинује Влада Србије. У тим препорукама ЕП се налази да морамо да признамо независно Косово. Народ треба да зна шта траже од нас а много теже од санкција је то што од нас траже обострано признање – казао је Вучић и додао да све и да сутра Србија уведе санкције Русији потапшали би их, како каже, по леђима и прекосутра донијели резолуцију да Србија треба да призна независност Косова.

Вучић је рекао да није узнемирен због препорука Европског парламента.

– Нисам се много узнемирио због њихових препорука, докон поп и јариће крсти – каже Вучић.

Одговарајући на питање о договору Београда и Приштине о таблицама, Вучић је рекао да је то мала тактичка побједа.

– Преговори трају, КМ таблице важе, то је оно што је важно. Људи могу несметано да возе аутомобиле са овим таблицама, без казни и ичега. То је мала тактичка побједа која ће нас водити у још тежу ситуацију и тежим притисцима, али задовољан сам што смо сачували мир и стабилност – казао је Вучић.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар