РС и матица

Вулин Хилу: Не тражи на силу да се Срби определе јер ти се српски избор можда неће свидети

НАГЛАСИО ДА ВУЧИЋ СРБИЈУ НЕ ВОДИ ЗАПАДНИМ ВЕЋ СРПСКИМ ПУТЕМ И ДА ЈЕ ОНА ОПЕТ ДРЖАВА
  • Навео да је Србија од 2000. до 2012. године била земља по мери Хила – окренута само Западу, пред вратима НАТО пакта, без иницијативе за решавање питања Косова и Метохије, без жеље и воље да брани Републику Српску, са остацима војске и распродатом привредом, саопштено је из МУП-а Србије
  • „За верност онима који су нас бомбардовали, Србија је награђена проглашавањем независности такозваног Косова, масовним изручењима Хашком трибуналу, умањењем надлежности Републици Српској, пљачкашком приватизацијом, незапосленошћу, бедом и социјалном неправдом“

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је амбасадору САД у Београду Кристоферу Хилу да не тражи на силу да се Срби опредијеле, јер може бити повријеђен српским избором.

Вулин је навео да је Србија од 2000. до 2012. године била земља по мјери Хила – окренута само Западу, пред вратима НАТО пакта, без иницијативе за рјешавање питања Косова и Метохије, без жеље и воље да брани Републику Српску, са остацима војске и распродатом привредом, саопштено је из МУП-а Србије.

– За верност онима који су нас бомбардовали, Србија је награђена проглашавањем независности такозваног Косова, масовним изручењима Хашком трибуналу, умањењем надлежности Републици Српској, пљачкашком приватизацијом, незапосленошћу, бедом и социјалном неправдом – истакао је Вулин, реагујући на Хилове наводе да у животу морају бити прављени избори и да је ово такав тренутак, а да за Србију постоји само један пут – Запад и ЕУ.

Он је нагласио да од када је предсједник Србије Александар Вучић повео земљу не западним, већ српским путем, Србија поново држава, а не територија, док је Вучић државник, а не, како каже, од окупатора постављени управник логора.

– Ароганција амбасадора САД нас подсећа да је Хил био извршилац политике санкција, силовања и бомбардовања и Републике Српске и Србије. И он у томе не види проблем ни кривицу – рекао је Вулин.

Он је поручио да ће Србија ће ићи својим путем, а амбасадор нека управља онима који му то допуштају јер Србија је слободна и успјешна земља и не треба да се опредјељује ни за кога, осим за себе.

– А ако је критеријум за опредељење Србије ко нас је убијао, а ко није, ко је признао такозвано Косово, а ко није, бојим се да господин Хил не би имао шта да каже у своју одбрану. Не тражите на силу да се Срби определе, можете бити повређени нашим избором – навео је Вулин.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар