Скупштина РС

Стевандић: ОХР и Уставни суд БиХ су полуге преко којих моћни странци изазивају кризе у БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ СРПСКЕ НАГЛАСИО: ПРЕКО ТИХ ПОЛУГА И УПРАВЉАЈУ КРИЗАМА
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Борбу против ОХР-а смо добили на најбољем могућем мјесту – у УН. Сада сви имају резолуцију коју сам показао прије мјесец дана гдје високи представник није именован. Потрудио сам се да свуда стигне, чак је имају и ови који се праве мутави

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је у Бањалуци да су све кризе у БиХ настале због одлука ОХР-а или онога ко представља ОХР, као и Уставног суда БиХ, гдје су три странца, те да су то полуге за управљање кризама које врло добро користе моћне амбасаде.

Стевандић је истакао да ниједна криза није настала због одлука Народне скупштине или Парламента Федерације БиХ.

– Борбу против ОХР-а смо добили на најбољем могућем мјесту – у УН. Сада сви имају резолуцију коју сам показао прије мјесец дана гдје високи представник није именован. Потрудио сам се да свуда стигне, чак је имају и ови који се праве мутави – рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Коментаришући одлуку Суда БиХ да се одбије захтјев адвоката предсједника Републике Српске Милорада Додика о изузећу судије Јасмине Ћосић Дедовић, Стевандић је навео да инкриминисати Додика, оптужити га и онемогућити да потписује одлуке Народне скупштине, а што јесте његова функција, значи потпуно обесмислити надлежност, дигнитет и ауторитет свих институција у Српској.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар