Главно Странке

Додик: Нема повлачења из Савјета министара, нећемо дати прилику Шаровићу и осталима да издају РС

АДИЛУ ОСМАНОВИЋУ ПОРУЧИО: САМО ВИ РАДИТЕ СВОЈЕ, А МИ ЋЕМО СВОЈЕ
  • „ОХР и Уставни суд БиХ су дио пакета против Републике Српске с циљем њене деградације. То је вишегодишња подмукла активност усмјерена према Републици Српској с циљем да се уруше њене дејтонске позиције“
  • Извршни комитет СНСД-а одбио могућност да Оружане снаге БиХ буду ангажоване на граници према Србији и Црној Гори јер то не би допринијело рјешавању кризе

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, поручио је да се СНСД неће повући из Савјета министара, те оцијенио да је неозбиљан такав приједлог потпредсједника СДА Адила Османовића.

„Треба да препустимо (лидеру СДС-а Мирку) Шаровићу и осталима да наставе да издају интересе Републике Српске? Је л’ то он жели?“, упитао је Додик.

Додик је нагласио да СНСД има јасну политику и да подржава ставове и закључке Народне скупштине Републике Српске.

„У том погледу, као што они спроводе своје, ми ћемо наставити да спроводимо наше јасно утврђене политике“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Потпредсједник СДА Адил Османовић позвао је СНСД да се повуче из Савјета министара уколико није у стању да се носи са изазовима без блокада.

„Уставни суд БиХ и ОХР – дио пакета против Републике Српске“

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да су ОХР и Уставни суд БиХ дио пакета против Републике Српске с циљем њене деградације.

„То је вишегодишња подмукла активност усмјерена према Републици Српској с циљем да се уруше њене дејтонске позиције. Ситуација у БиХ остаје сложена јер њеном дешавању доприноси и међународна заједница која подржава бошњачка опредјељења и не дозвољава одлазак страних судија из Уставног суда БиХ“, рекао је Додик на конференцији за новинаре након сједнице Извршног комитета СНСД-а у Бањалуци.

Он је нагласио да је на сједници разговарано о мигрантској кризи те да је Извршни комитет СНСД-а одбио могућност да Оружане снаге БиХ буду ангажоване на граници према Србији и Црној Гори јер то не би допринијело рјешавању кризе.

„Подржавамо опредјељење да нема прављења центара за мигранте у Српској и остаћемо досљедни у примјени раније утврђене политике“, истакао је Додик.

Говорећи о појави корана вируса у Српској, лидер СНСД је рекао да Извршни комитет подржава мјере које су предузеле здравствене установе у Републици српској с циљем хитног реаговања.

Додик је рекао да је подржана и иницијативу Клуба посланика СНСД у Народној скупштини Републике Српске за доношење новог пословника о раду парламента како би било више реда у раду Народне скупштине, спријечене злоупотребе и враћен дигнитет тој законодавној институцији.

Предсједник СНСД-а је нагласио да у наредних три до пет дана очекују изјашњење предсједника Градског одбора СДС-а Бијељина Миће Мићића у вези са постигнутим споразумом о заједничком ђеловању у Бијељини.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар