Странке

Додик: Српска ће имати владу програмског континуитета са 10 министара из СНСД

„УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА УЗВРАТИМО НАРОДУ СРПСКЕ, ПА И ОНИМА КОЈИ НИСУ ГЛАСАЛИ ЗА НАС“
  • Лидер СНСД: „Ми ћемо нашим коалиционим партнерима обезбиједити видљивост у Влади, али и очувати да СНСД као носилац коалиционог капацитета и носилац кретања у Републици Српској, па и БиХ, на најбољи могући начин има пропусне канале утицаја“

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је да се број министара обрачунава на основу процента колико партија има посланика, те да би према тој рачуници његова странка требало да има десет министара.

Додик је након консултација са мандатаром за састав нове Владе Радованом Вишковићем истакао да ће то бити и поштовано.

– Ми смо спремни да уз неке мале корекције видимо са коалиционим партнерима и неким другим који би ушли у Владу да то буде на тој квоти коју има СНСД. Дакле, оно што су наши коалициони партнери примарно добили кроз расподјелу, гдје су учесници у стопи од 100 одсто, то ће им се гарантовати. И на тај начин ћемо моделирати сам избор Владе – истакао је Додик.

Истакао је да су разговарали о програму будуће Владе Републике Српске и очекивањима.

– Ми ћемо са нашим коалиционим партнерима, уважавајући стопу учешћа у оквиру власти, односно парламента, обезбиједити њихову видљивост у Влади, али и да очувамо да СНСД као носилац коалиционог капацитета и носилац кретања у Републици Српској, па и БиХ, на најбољи могући начин има пропусне канале утицаја који би обезбиједили спровођење наших програма – истакао је Додик.

Ова влада, каже, биће Влада програмскога континуитета.

– Раније смо чували стабилност Српске, реаговали и рјешавали изазове који се дешавају, водили политику очувања Републике Српске на нивоу БиХ, па и тешку политичку борбу са међународним фактором, а то ће свакако остати мјера нашег рада и убудуће. Мандатар има нашу подршку. Ми већ имамо један шири договор са коалиционим партнерима, њиховом учешћу и видљивости. Остаје на мандатару да то избалансира. СНСД улази са значајном одговорношћу коју нам је дао народ. Учинићемо све да народу Српске, па и онима који нису гласали за нас, узвратимо нашом активношћу у ношењу са изазовима у будућности – каже Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар