Странке

Додик: Власт на нивоу БиХ са странкама опозиције из Српске била би лоша и за БиХ

РЕАГОВАО НА САСТАНАК У САРАЈЕВУ ПРЕДСТАВНИКА СДС, ПДП И ЛИСТЕ „ЗА ПРАВДУ И РЕД“ СА ВРХОМ СДП БиХ
  • Нагласио: Најбоље би било да се републички интереси на нивоу БиХ заједнички представљају, а не да то чине они који нису добили подршку народа

Извор: РТРС

МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је да би формирање власти на нивоу БиХ са странкама опозиције из Републике Српске било лоше за БиХ која је неуспјешна, нефункционална и готово пропала.

Додик је навео да Република Српска мора јединством да се представи на нивоу БиХ.

– Најбоље би било да се републички интереси заједнички представљају на нивоу БиХ, а не они који нису добили подршку народа – рекао је Додик поводом данашњег састанка представника опозиције из Српске – СДС-а, ПДП-а и листе „За правду и ред“ – са руководством СДП-а БиХ у Сарајеву на којем ће бити разговарано о избору делегата у Дом народа БиХ из Српске, те о формирању власти на нивоу БиХ без СНСД-а.

Када је ријеч о сарадњи СНСД-а и институција Републике Српске са градоначелником Бањалуке Драшком Становуковићем, Додик је подсјетио да институције Српске имају сарадњу и са онима који нису из СНСД-а.

– Бањалука је град који тражи да се рјешавају проблеми. Ако опозиција мисли да не треба бити сарадње са институцијама Српске, онда ће то бити на штету Бањалуке – нагласио је Додик.

Напоменуо да је са Бањалуком спроведено неколико акција, а да јој предстоји организовање „Српска опена“ како би била добар домаћин.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар