Одабрано Свијет

Адмирал Ставридис: Нови светски рат почеће 2034. као сукоб Америке и Кине

БИВШИ КОМАНДАНТ СНАГА НАТО У ЕВРОПИ УВЕРЕН ДА ЋЕ ВАЖНУ УЛОГУ ИМАТИ ДРОНОВИ И ВОЈНИ РОБОТИ
  • Џејмс СТАВРИДИС заједно са писцем Елиотом АКЕРМАНОМ објавио књигу „2034: Роман о будућем светском рату“
  • У том спису се прогнозира да ће се САД  и Кина кроз 13 година  сукобити у Јужнокинеском мору и да ће то „довести до глобалног пожара“

ПЕНЗИОНИСАНИ амерички адмирал Џејмс Ставридис, који је био командант снага НАТО у Европи, сматра да ће се нови светски рат догодити након 2030-те и да ће почети као сукоб Сједињених Држава и Кине.

Заједно са америчким књижевником  Елиотом Акерманом, управо је објавио књигу „2034: Роман о будућем светском рату“, из којег је угледни амерички лист The National Interest објавио краће изводе.

Ставридис, који је сада на челу The Carlyle Group, сигурно је у „2034“ унео све битне процене и прогнозе, а Акерман је то текстуално уобличио.

Било како било, у њиховом војно-футуристичком спису се предвиђа да ће се Сједињене Државе и Кина сукобити у Јужнокинеском мору 2034. године и да ће то „довести до глобалног пожара“.

Тандем Ставридис-Акерман указује да се свет убрзано развија, па ће зато у будућности на бојном пољу превагу доносити беспилотне летелице и аутономна беспилотна војна техника.

Наводе и да ће реалне акције на бојном пољу бити праћене великим хакерским нападима на различите непријатељске системе.

Ставридис и Акерман сугеришу Белој кући и Пентагону да војну силу САД прилагоде будућим ратовима.

Сасвим конкретно: да групе елитних специјалних снага интегришу са системима заснованим на „револуционарној биотехнологији“ и да их тако спремају за „ратове будућности“.

Потпуно су уверени да ће оружје будућности бити беспилотно или чак аутономно и апеловали на војно-државни врх САД да престане да производи и набавља „оружје дизајнирано за сукобе у прошлости“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/admiral-stavridis-novi-svetski-rat-pocece-2034-kao-sukob-amerike-i-kine

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар