Свијет

Бајден: Нови хладни рат је посљедња ствар коју жели предсједник Путин

ПОКЛОНИО ПУТИНУ ПАР НАОЧАРА КОМПАНИЈЕ „РЕНДОЛФ“ И КРИСТАЛНУ ФИГУРУ БИЗОНА
  • На својој (одвојеној) конференцији за медије нагласио да је са руским лидером детаљно разговарао о наредним корацима које би двије земље требало да предузму на плану контроле наоружања како би смањиле ризик од избијања рата

 

ПРЕДСЈЕДНИК Сједињених Држава Џозеф Бајден изјавио је да је посљедња ствар коју предсједник Русије Владимир Путин сада жели – нови хладни рат.

Бајден је изјавио да су он и Путин детаљно разговарали о наредним корацима које би двије земље требало да предузму о мјерама контроле наоружања како би смањиле ризик од избијања рата.

На конференцији за новинаре, Бајден је рекао да то значи да ће се дипломате и војни експерти из обје земље састати у оквиру онога што је назвао `дијалогом стратешке стабилности` како би поставили темеље за будуће мјере контроле наоружања и смањења ризика, пренио је АП.

Он није рекао када ће разговори почети.

Идеја је да се разради начин за припрему преговора о споразуму о контроли наоружања који би наследио споразум Нови СТАРТ који истиче 2026. године.

Бајден дао је Путину на почетку преговора у Женеви пар наочара компаније Рендолф САД и кристалну скулптуру америчког бизона.

Нагласио је да оба поклона представљају америчку културу.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар