Свијет

Ђукановић: Бранићемо Црну Гору – буде ли потребно – и из шуме

ЗАДОВОЉАН ЈЕ ШТО НОВА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА НЕЋЕ МИЈЕЊАТИ СПОЉНОПОЛИТИЧКИ КУРС
  • Бранићемо Црну Гору, буде ли потребно, свим средствима Нећемо се ваљда ту разликовати у односу на генерације наших предака. Како мислите да се Црна Гора одбранила кроз претходне вјекове, откуд Црној Гори десет вјекова државности? Тако што није брањена у парламенту, него оружјем, у шуми

МИЛО Ђукановић је изјавио да ће, ако буде потребно, бранити Црну Гору и из шуме, као што су то чиниле генерације предака.

Бранићемо је свим средствима, као што сам рекао, и из шуме, нећемо се ваљда ту разликовати у односу на генерације наших предака. Како мислите да се Црна Гора одбранила кроз претходне вјекове, откуд Црној Гори десет вијекова државности? Тако што није брањена у парламенту, него оружјем, у шуми“, рекао је Ђукановић за сарајевску телевизију Фејс (Face TV).

Ђукановић је казао да ће у одбрани Црне Горе радити оно што би и други радили „када би неко дошао да им руши кров над главом мимо њихове воље“.

Навео је да се данашња политичка реалност „не разликује много“ од оне с почетка 90-их година прошлог вијека и оцијенио да је „политички слијеп“ онај ко не види „да се, на неки начин, рестаурира националистичка политика“ из тог времена.

„Подсјетићу вас, тада сам казао и тада се кренуло са идејом да се штите интереси угроженог српског народа у другим државама. Заштита наводно угроженог српског народа у Црној Гори подразумијевала је рушење суверенитета црногорске државе и беспризорно мијешање у њен унутрашњи политички живот“, рекао је Ђукановић.

Додао је да Црна Гора „може да издржи тај удар“.

„Ми ћемо јој наравно и даље бити стамена одбрана, сада из позиције најјаче опозиционе странке у црногорском парламенту. Кад је ријеч о власти, поштујемо демократска правила. Власт се бира на слободним изборима. Грађани су слободном вољом желели овакву власт и имају је“, рекао је.

Он је казао да је задовољан што је нова парламентарна већина у Црној Гори потврдила да неће мијењати спољнополитички курс земље, да неће покушавати да је изведу из НАТО-а и да ће наставити пут ка ЕУ.

„Неко ће казати да већину тих одлука не би ни могли да донесу, али важно је било чути то од њих. Ја сам веома задовољан тиме што сам чуо. Поштујмо промјену у нечијем становишту, дајмо му прилику да нешто ради. Из опозиције ћемо врло тврдо заступати интензивнији ход ка европском систему вриједности“, навео је Ђукановић.

На парламентарним изборима у Црној Гори 30. августа, највише гласова је добила Ђукановићева Демократска партија социјалиста, владајућа у претходних 30 година, али су три опозиционе коалиције у збиру освојиле већину мандата, 41 од 81. Лидери те три коалиције преговарају о формирању нове владе.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар