Одабрано Свијет

Ердоган: Западу се – поготово када је у питању политика – не може веровати

АТИНА СПРЕМНА ДА АМЕРИКАНЦИМА ПРЕПУСТИ ЈОШ ЧЕТИРИ СВОЈЕ ВОЈНЕ БАЗЕ
  • Реџеп Тајип ЕРДОГАН: „Када њих (Грчку) питамо зашто умножавате (америчке) базе, они одговарају: „То је против Русије“. А шта су урадили за Украјину против Русије? Њихове речи су пуне лажи. Западу се не може веровати!“

ЗАПАДУ се не може веровати, поготово када је у питању политика. Ово мишљење је у недељу, 12. јуна, изнео председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

„Када њих (Грчку) питамо зашто умножавате (америчке) базе, они одговарају: „То је против Русије“. А шта су урадили за Украјину против Русије? Њихове речи су пуне лажи. Западу се не може веровати! Посебно када је у питању њихова политика“, рекао је турски лидер

Он, међутим, верује да Турска може да комуницира са западним земљама у областима науке и културе.

Читаоцима турског листа „Хабер7“ није се допала намера Грчке да САД препусти још четири војне базе на својој територији.

Затражили су да Анкара – као одговор на нове америчке базе у Грчкој – „на потребним тачкама распореди С-400“.

Председник Турске је 23. маја рекао да грчки премијер Киријакос Мицотакис, после посете Сједињеним Државама, током које је позвао Вашингтон да не продаје Ф-16 Турској, за њега „више не постоји“.

Ердоган је устврдио и да путеви у Европу „терористичке организације ФЕТО“ ка Европи воде преко Грчке.

Мицотакис се, говорећи у америчком Конгресу, обрушио на Турску. Према његовим речима, проблем поделе Кипра на грчки и турски део остаје нерешен међу државама већ 48 година. Грци желе да Кипар виде уједињен и искључиво под грчким протекторатом, подсетио је.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/erdogan-zapadu-se-pogotovo-kada-je-u-pitanju-politika-ne-moze-verovati

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар