Свијет

Против Ђукановића излазе „Велики Народни покрет“ и коалиција око Демократске Црне Горе и Демоса

НА ЊЕНОМ ЧЕЛУ БИЋЕ ПОДГОРИЧКИ ПРОФЕСОР ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ, А БРОЈ ДВА – АНДРИЈА МАНДИЋ

Здравко Кривокапић

  • Кривокапић се у јавности појавио као један од оснивача НВО “Не дамо Црну Гору” која се сматра блиском Митрополији црногорско-приморској
  • На трећем мјесту је Милан Кнежевић, лидер Демократске народне партије. Подгорички медији тврде да је позиција четири резервисана за жену, док ће се на петој наћи лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић, а на седмој Марко Милачић, предсједник ванпарлементарне Праве Црне Горе
  • Под притиском којих очекивања је формирана `Велика Народна“ можда најрјечитије говори ово саопштење СНП: „Још једном истичемо да избори који ће се одржати 30. августа нису обични избори, већ да се на њима одлучује судбина свих наших грађана, државе, цркве и светиња које су нам преци оставили и којима се поносимо. Зато поручујемо грађанима да нико нема право да остане код куће на дан избора и на тај начин опрости режиму све оно што нам је учинио посљедњих деценија“

ПОЛИТИЧКИ противници режима Мила Ђукановића изаћи на изборе 30. августа у двије колоне.

У једној – већој која је већ названа Великим Народним покретом – биће Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности.

У другој, на чијем челу су Алекса Бечић и Миодраг Лекић, су: Демократска Црна Гора, Демос, ПИР, Нова љевица и Друштво за истраживање политике.

`Велики Народни` ће предводити професор Машинског факултета у Подгорици Здравко Кривокапић који се недавно у јавности појавио као један од оснивача НВО “Не дамо Црну Гору” која се сматра блиском Митрополији црногорско-приморској, а која је у кратком року организовала низ јавних трибина на којима су учествовали епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић…

Неформални назив те изборне листе је и “Сви заједно!”

На другом мјесту на њој вјероватно ће бити лидер Нове српске демократије Андрија Мандић, а на трећем Милан Кнежевић лидер Демократске народне партије.

Небојша Медојевић, Милан Кнежевић и Андрија Мандић

Подгорички медији тврде да је позиција четири резервисана за жену, док ће се на петој наћи лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

Седма је наводно резервисана за Марка Милачића, предсједника ванпарлементарне Праве Црне Горе.

Социјалистичка народна партија би требало да добије четири мандата међу првих 20 на листи, што је био и један од њених захтјева у преговорима.

Уједињена Црна Гора ће добити једно мјесто међу првих десет, и једно мјесто на “граници пролаза”.

Још се тражи “адекватно мјесто” за кандидате осталих учесника у Великом Народном покрету.

Чланице Народног покрета Радничка партија, Уједињена Црна Гора и Александар Дамјановић (биран на листи СНП-а) имају четири мандата на изборима 2016, па сматрају да им и сада толико припада.

Мило Ђукановић и Душко Марковић

Под притиском којих очекивања је формиран `Велики Народни“ можда најрјечитије говори ово саопштење СНП:

„Још једном истичемо да избори који ће се одржати 30. августа нису обични избори, већ да се на њима одлучује судбина свих наших грађана, државе, цркве и светиња које су нам преци оставили и којима се поносимо. Ови избори су шанса за спас наше државе и не смијемо направити грешку. Зато поручујемо грађанима да нико нема право да остане код куће на дан избора и на тај начин опрости режиму све оно што нам је учинио посљедњих деценија“.

Крајњи рок за предају изборних листа је 4. август у поноћ.

http://fakti.org/njegosevi-srbi/protiv-djukanovica-u-dve-izborne-kolone-vecu-i-vazniju-zovu-velika-narodna-koalicija

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар