Одабрано Свијет

Путин оптужио Европарламент да покушава да изједначи нацистичку Њемачку и СССР

ОЦИЈЕНИО ДА ИЗВРЋЕ И ФАЛСИФИКУЈЕ ИСТИНУ О ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ
  • Предсједник РФ упозорио: „То је лаж без пардона, а Европски парламент истом резолуцијом оне који се буду усудили да ту лаж оспоре унапријед оптужује да воде информативни рат против демократске Европе“

ВЛАДИМИР Путин искритиковао је Европски парламент и оптужио га да фалсификује истину о Другом свјетском рату.

Нa сједници организационог комитета „Побједа“, који припрема прославу Дана Побједе 9. маја, назвао је то најновијим покушајем извртања историјске истине и нагласио да такви покушаји не престају.

Посебно је указао да се у те игре – поред насљедника помагача нациста – укључују и „неке респектабилне међународне институције и европске структуре“:

„Европски парламент је изгласао резолуцију којом је фактички изједначио нацистичке агресоре. У том документу само што се СССР не оптужује да је заједно са нацистичком Њемачком крив за отпочињање Другог свјетског рата. Као да су заборавили ко је 1. септембра 1939-те напао Пољску, а 22. јуна 1941-ве Совјетски Савез!“

Руски лидер додатно је навео и упозорио:

„То је лаж без пардона, а Европски парламент истом резолуцијом оне који се буду усудили да ту лаж оспоре унапријед оптужује да воде информативни рат против демократске Европе“.

 

1 коментар

  • Ови, који сада седе у ЕП су потомци иних који су се борили на страни Хитлера, осим Грка.
    Еу је 4 Рајх!
    Путин то врло добро зна.

Кликни овде да поставиш коментар