Свијет

Путин: Светски либерализам је дефинитивно сам себе потрошио

ОЦЕНИО ДА ЈЕ РУСИЈА У СИРИЈИ ПОСТИГЛА ВИШЕ НЕГО ШТО ЈЕ И ОН РАЧУНАО ДА МОЖЕ
  • Путин је у интервјуу Financial Times поводом наводног тровања британског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије рекао: „Слушајте, сва та заврзлама поводом обавештајаца и контраобавештајаца не вреди озбиљних међудржавних односа. У Русији говоре да та шпијунска сторија не вреди ни пет копејки“
  • Упитан „чиме се Доналд Трамп разликује од других америчких лидера“, руски лидер је указао: „Нису ми прихватљиви многи Трампови методи у решавању проблема. Али, сматрам да је он талентован човек који веома добро зна шта бирачи од њега очекују. Могу Трампа до миле воље критиковати за ограду на граници са Мексиком, али обични Американци говоре: браво, ово је мушко које бар нешто чини. Трамп је победио на изборима зато што уловио измене у друштву, а не због мешања Русије којег није ни било“       

ТАКОЗВАНА либерална идеје се дефинитивно потрошила – оценио је Владимир Путин.

Учинио је то у интервјуу Financial Times  који је подсетио да је он за себе 2014-те рекао да је „прави либерал са либералним погледима“.

Путин је британском листу открио да о свом наследнику „размишља „непрекидно још од 2000-те“, али и нагласио:

„Избор ће, наравно, бити на народу“.

Путин је Financial Times поводом наводно тровања британског шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије рекао:

„Слушајте, сва та заврзлама поводом обавештајаца и контраобавештајаца не вреди озбиљних међудржавних односа. У Русији говоре да та шпијунска сторија не вреди ни пет копејки“.

Још је додао: „Можемо се међусобно оптуживати без краја и конца. Међутим, сматрам да то треба да оставимо иза себе и да дамо прилику специјалним службама прилику да све то разјасне“.

Путин је у овом контексту нагласио да је издаја своје земље злочин, али и навео: „Скрипаљ је за оно што је учинио био кажњен до Солзберија. Он за наше специјаолне службе није био ни од каквог интереса“.

Руски лидер је Financial Times рекао да на самиту G20 у Осаки не треба очекивати ништа велико и да ће бити добро ако буду ублажене неке противречности и створени предуслови за кретање унапред.

Упитан „чиме се Доналд Трамп разликује од других америчких лидера“, Путин је кратко рекао:

„Сваки има неке своје предности, а о њиховим недостацима нека суде амерички бирачи. Нису ми прихватљиви многи Трампови методи у решавању проблема. Али, сматрам да је он талентован човек који веома добро зна шта бирачи од њега очекују“.

Путин је „феномен Трампа“ и оно што се догађа у Европи повезао са „отуђеношћу руководећоих елита од народа“:

„Могу Трампа до миле воље критиковати за ограду на граници са Мексиком, али обични Американци  говоре: браво, ово је мушко које бар нешто чини. Трамп је победио на изборима зато што уловио измене у друштву, а не због мешања Русије којег није ни било“.

Председник РФ је открио да се нада да ће са Трампом у осаки разговарати о судбини споразума о стратешком офантзивном наоружању јер ће свет  -ако и тај споразум паде – свет остати без икаквог инструмента за спречавање нове трке у наоружању.

Резултате које је Русија постигла у Сирији оценио је овако:

„Постигли смо чак и више него што сам и ја очекивао. Прво, уништено је неколико хиљада бојовника који би се вратили у Русију или у суседне земље са којима ми немамо визни режим. Друго, сачували смо државност Сирије и стабилизовали ситуацију у региону, а то позитивно утиче и на безбедност у самој Русији. Треће, наше Оружане снаге су стекле искуства којима им не би могле донети никакве војне вежбе“.

http://fakti.org/putiniana/putin-svetski-liberalizam-je-definitivno-sam-sebe-potro%C5%A1io

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар