Одабрано Свијет

The National Interest: Америчка ратна авијација увежбава `трећи светски рат`

РАДИ СЕ О НИЗУ ВЕЖБИ КОЈЕ ИСТОГ СИМБОЛИЧКОГ НАЗИВА „RED FLAG“
  • Америчко ратно ваздухопловство „црвеним тимом“ назива добро наоружаног непријатеља са напредним системима ПВО и високотехнолошким авионима пете генерације

АМЕРИЧКО ратно ваздухопловство редовно изводи вежбе током којих се симулира ваздушна конфронтација са великим силама, односно – са искусним и добро обученим противницима, што се може сматрати припремом за трећи светски рат, објавио је реномирани амерички магазин The National Interest специјализован за геополитику, војна и безбедносна питања.

Његов колумниста Крис Осборн навео је да та вежба носи симболичко име „Red Flag“. Дакле: Црвена застава.

Америчко ратно ваздухопловство „црвеним тимом“ назива добро наоружаног непријатеља са напредним системима ПВО и високотехнолошким авионима пете генерације.

Према проценама стручњака, Сједињене Државе се тиме припремају за трећи светски рат.

У прилог овоме говори и извештај ратне авијације САД у којем се признаје да је сврха вежби типа Red Flag „припреми Оружаних снага САД за рат у више домена“.

У том извештају се још наводи:

„Тактика борбе из ваздуха остаје главни фокус сценарија вежби Црвене заставе, али такође узима у обзир претње које се могу појавити у свемиру и сајбер простору. Наше оружане снаге морају бити спремне да реагују и савладају све непријатељске препреке како би успешно извршиле мисију“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/then-national-interest-americka-ratna-avijacija-uvezbava-treci-svetski-rat

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар