Одабрано Свијет

Трамп: Нипошто нећу дозволити избијање нуклеарног свјетског рата

РЕПУБЛИКАНЦИМА У ЏОРЏИЈИ РЕКАО ДА ЈЕ БАЈДЕН НАОРУЖАВАЊЕМ УКРАЈИНЕ РАЗОРУЖАО САД
  • „Нећу дозволити избијање трећег свјетског рата… То не би био традиционални рат са тенковима који јуре десно-лево и пуцају једни на друге. То би био нуклеарни рат, вјероватно рат који би уништио цио свијет. Нећу дозволити да се то деси. Нико други ово не може да обећа!“
  • Посљедњих дана је америчка јавност – преко инсајдера из ФБИ који се ставио под заштиту Конгреса САД – сазнала да је Бајден док је био потрпредсједник државе примио пет милиона долара из Кине

БИВШИ амерички предсједник Доналд Трамп рекао је на скупу републиканаца у Џорџији да је војна помоћ Украјини оставила америчку војску са мало или нимало муниције, а да то сугерише да иза великодушности Џоа Бајдена стоји – његова корумпираност.

Поново је указао да је актуелни шеф државе био партнер свом сину Хантеру у проблематичним пословима у Украјини, користећи за њих породичне везе и очев политички утицај.

„Сада немамо муницију. Наша муниција је сада у Украјини. А док сам ја био био предсједник – војска је била обновљена, наша складишта су била препуна граната и пројектила. Сада немамо довољно ни да себе штитимо“.

За Бајдена је додатно рекао: „Сада видимо да да је добијао велике суме новца из Украјине и питамо се – зашто је то радио“.

Бајден инсистира да није знао ни за украјинске ни за кинеске послове свог сина.

Трамп је поновио и да до сукоба у Украјини не би дошло да он предводи САД. Опет је рекао и да ће мир у Украјини – ако он 2024. поново буде изабран за шефа државе – наступити у року од 24 сата.

„Ја сам једини предсједнички кандидат који ово може да обећа. Нећу дозволити избијање трећег свјетског рата… То не би био традиционални рат са тенковима који јуре десно-лијево и пуцају једни на друге. То би био нуклеарни рат, вјероватно рат који би уништио цио свијет. Нећу дозволити да се то деси. Нико други ово не може да обећа!“

Посљедњих дана је америчка јавност – преко инсајдера из ФБИ који се ставио под заштиту Конгреса САД – сазнала да је Бајден док је био потрпредсједник државе примио пет милиона долара из Кине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар