Одабрано Свијет

Трампови противници обећавају доживотну плату и онима који уопште не желе да раде

ОБЕЋАВАЈУ ИМ И „ПРИСТОЈАН СТАН“ И ЗДРАВУ ИСХРАНУ О ТРОШКУ ДРЖАВЕ

Александријa Окасио-Кортес

  • Назив програмаа и идеологије (Green New Deal) директно асоцира на економску политику председника САД Рузвелта — „Нови курс“, а такође је алузија да нови председник-демократа мора бити „нови Рузвелт“ који ће земљу извести из економске кризе, а свет спасити од еколошке катастрофе
  • Американцима се обећавају „од државе гарантовано радно место“, „доживотни новчани приходи довољни за осећање економске безбедности“ и доживотни приступ бесплатном образовању
  • На неизбежно питање „одакле новац“ нуди се одговор: „Учнићемо то онако како је Рузвелт финансирао свој `нови курс`, како смо финансирали Други светски рат и све своје досадашње ратове, како смо исфинансирали спасавање банака 2008-ме“

УТИЦАЈНИ политички кругови Сједињених Држава лансирали су нови програм и идеологију, која се условно може назвати „Нови зелени курс“, а подржали су све то кључни људи Демократске партије САД.

Назив програма и идеологије (Green New Deal) директно асоцира на економску политику председника САД Рузвелта — „Нови курс“, а такође је алузија да нови председник-демократа мора бити „нови Рузвелт“ који ће земљу извести из економске кризе, а свет спасити од еколошке катастрофе.

Постоје озбиљна подозрења да ће Американци, као и увек, покушати да ову своју нову идеологију наметну целом свету.

А то ће им олакшати њена привлачност. Јер, Green New Deal нуди економску утопију у којој чак и они који не желе да раде морају имати „приступ новцу“ који им мора гарантовати држава, плус још – пристојан стан и еколошки „чисту храну“.

Пракса обојених револуција и успешных финансијских пирамида сведочи да је знатан број људи на планети – независно од пола, узраста и држављанства – спреман да поверује у најбезумнија обећања ако звуче бар мало убедљиво. А Green New Deal са нуђењем прихода и онима који не раде делује прилично примамљиво.

Амерички телеканал Fox News објавио је да ће неки кандидати за положај председника САД 2020-те подржати „Нови зелени курс“ чију прву верзију је направио сараднички тим конгресменке Александрије Окасио-Кортес.

Суштина Green New Deal опире се и на ове `стубове`: САД током једне деценије треба да се одрекне прљаве енергије (од гаса, нафте и угља), потом  и од атомских централа и да пређе на `зелену енергетику`. У другој фази би уследило потпуно одустајање од садашњих аутомобила са преласком на електромобиле.

У програму се Американцима обећавају „од државе гарантовано радно место“, „доживотни новчани приходи довољни за осећање економске безбедности“ и доживотни приступ бесплатном образовању.

Окасио-Кортес на неизбежно питање а ко ће све то исфинансирати да је овакав одговор:

„Учинићемо то онако како је Рузвелт финансирао свој `нови курс`, како смо финансирали Други светски рат и све своје досадашње ратове, како смо исфинансирали спасавање банака 2008-ме. Систем федералних резерви нека одобри кредите за пројекте и инвестиције које буду потребне“.

Већ су се појавила упозорења да би Green New Deal довео САД до економског колапса.

Са упозорењем: бесплатни сир је само у мишоловци и ништа не мења то што на сиру пише да је „органски, еколошки чист и социјално праведан“…

Разумно упозорење. Само, дубокој држави и Демократској партији потредна је `полуга` за рушење Доналда Трампа, а о осталом ће размишљати потом. Укључујући и постепену и тиху демонтажу сопственог плана.

http://fakti.org/alter-america/trampovi-protivnici-obecavaju-dozivotnu-platu-i-onima-koji-uopste-ne-zele-da-rade

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар