Свијет

Удар по Трампу – дубока држава стоји иза слања бомби водећим демократама?

СТИГЛЕ И CNN, И ГРАДОНАЧЕЛНИКУ ЊУЈОРКА, И БИВШЕМ ШЕФУ CIA БРЕНАНУ И... НИГДЕ НИСУ ЕКСПЛОДИРАЛЕ
  • Истрага ће показати – ко стоји иза пошиљки-бомби послатих водећим демократама. А можда и неће – ако је ту оепрацију осмислила и извела америчко-глобална дубока држава
  • Пакети-бомбе су стигли демократама у идеалном тренутку – самом финишу изборне кампање за Конгрес САД. Те бомбе нису експлодирале на адресама на које су послате јер то није ни било предвиђено, али ће разорно деловати на изборне изгледе републиканаца и Трампов рејтинг
  • Трампу пакети-бомбе нису ни за шта били потребни, али су демократама – више него добродошли…

БИВША америчка државна секретарка и кандидаткиња демократа на предсједничким изборима Хилари Клинтон изјавила је да САД пролазе кроз „узнемиравајући период“.

„То је период дубоких подјела и због тога треба да будемо окупљени заједно“, рекла је Клинтонова у Мајамију гдје је учествовала у митингу уочи парламентарних избора у САД.

Хилари је реаговала на серију сумњивих пакета упућених њој, бившем предсједнику Бараку Обами, њујоршком сједишту телевизијске мреже CNN, као и канцеларијама неколико посланика Демократске странке, међу којима је и Камала Харис из Калифорније.

Бијела кућа је саопштила да се ради о застрашујућим инцидентима и да ће починиоци одговарати на суду.

Амерички предсједник је са своје стране рекао да „политичком насиљу нема мјеста у САД“, а огласила се и прва дама Меланија Трамп која је инциденте означила као „кукавичке нападе“.

Шеф републиканаца у Сенату Мич Мекконел упозорио је да се ради о „актима унутрашњег тероризма“.

CNN је саопштио да је због сумњивог пакета евакуисано његово њујоршко дописништво, које се налази усред Менхетна.

Њујоршка полиција је потврдила да је пронашла пакет с могућом експлозивном направом као и бијели прах.

Та телевизија је навела је да је на пакету писало име Џона Бренана, бившег директора Централне обавјештајне службе који је коментатор на CNN. Бренан је познат по жестоким критикама на рачун Трампове администрације.

Напетост је потом порасла саопштењем полиције Флориде да је пронашла сличан пакет код уреда демократске посланице у Конгресу Деби Васерман Шулц. Добио га је и бивши министар правде Ерик Холдер.

Демократски гувернер државе Њујорк Ендрју Куомо потом је навео да је сумњива пошиљка послата и његовој канцеларији на Менхетну.

Нико за сада није преузео одговорност за слање тих пакета, али извори блиски савезној полицији сматрају да би то могла да буде „координисана акција“.

Директор FBI изјавио је да је у истрагу ових инцидената укључио сву моћ бироа и открио да се садржај `пакета` анализира у његовој лабораторији у војној бази Куонтико у Вирџинији.

У САД ће 6. новембра бити одржани парламентарни избори на којима се Демократска странка нада да ће освојити већину у оба дома Конгреса како би паралисала рад Трампове администрације, наводи агенција Франс прес.

Истрага ће показати – ко стоји иза пошиљки-бомби послатих водећим демократама. А можда и неће – ако је ту оепрацију осмислила и извела америчко-глобална дубока држава.

Пакети-бомбе су стили демократама у идеалном тренутку – у самом финишу изборне кампање за Конгрес САД. Те бомбе нису експлодирале на адресама на које су послате јер то није ни било предвиђено, али ће разорно дјеловати на изборне изгледе републиканаца и Трампов рејтинг.

Трампу пакети-бомбе нису ни за шта били потребни, али су демократама – више него добродошли…

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар