Свијет

Здравко Кривокапић – кандидат за премијера, Алекса Бечић – на челу Скупштине Црне Горе

МИЛОВЦИ ПОСЛИЈЕ 30 ГОДИНА ПРВИ ПУТ У КЛУПАМА ЗА ОПОЗИЦИОНЕ ПОСЛАНИКЕ
  • Здравко КРИВОКАПИЋ: „Први принцип ће бити да уредимо државу. Нећемо се светити. Обавеза нове власти је да Црна Гора личи на Луксембург, гдје је нулта толеранција на корупцију. Толико сам радостан данас да се трудим да не пустим сузу
  • Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић потврдио да остаје „човјек од ријечи“

У ЦРНОЈ Гори се ствари полако догађају по оном његошевском: нека буде што бити не може.

Мило Ђукановић и његова ДПС кренули су низбрдо. Без повратка. А власт преузимају они којима капо ди капи и његова странка-мафија-држава никада не би дали ништа.

Три коалиције које су успјеле да Ђукановићев насртај на СПЦ успјеле да претворе у изборну побједу на конститутивној сједници Скупштине подржале предлог да нови премијер буде Здравко Кривокапић („За будућност Црне Горе“), а предсједник парламента Алекса Бечић („Мир је наша нација“).

Предлог је формално дао Милан Кнежевић из Демократског фронта. Притом је нагласио:

Нас не интересују фотеље, интересује нас само будућност Црне Горе и свих њених народа“.

Предсједавајући конститутивном сједницом – Миодраг Лекић – затражио је да то буде писани предлог десет посланика.

Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић рекао је да је предлог ДФ-а апсолутно прихватљив за ту коалицију и поручио да остаје „човјек од ријечи“.

„Ако се задовоље пословничке форме, можемо да приступимо избору предсједника скупштине из редова Демократа, Алексе Бечића, а да након тога формализујемо и кандидатуру за новог мандатара“, казао је Абазовић.

Кривокапић је рекао да је формирање нове владе процес који траје и да је данашњи искорак свједочанство након јучерашњег дана када је било једино јасно да договора нема да се све може урадити.

„Важно је да нова влада буде влада повјерења, нећемо дијелити грађане. Међу три побједничке листе постоје разлике у мишљењима али је то природно и представља богатство.

Кривокапић је подигао чашу у знак захвалности црногорском народу, који је, према његовим ријечима, побједио на изборима.

Ако неко мисли да је слобода мало што смо добили, ја сматрам да већег добитка нема. Ово је побједа цјелокупне Црне Горе“, казао је он.

И нагласио: „Први принцип ће бити да уредимо државу. Нећемо се светити. Обавеза нове власти је да Црна Гора личи на Луксембург, гдје је нулта толеранција на корупцију“.

Кривокапић је признао: „Толико сам радостан данас да се трудим да не пустим сузу“.

Посланици ДПС на конститутивној седници заузели су мјеста на којима сједе опозиционе странке.

Фотографију посланика ДПС објавио је на свом Твитер профилу предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић, уз коментар „Историја, ДПС у опозиционим клупама“.

Три владајуће коалиције у Скупштини Црне Горе имају 41 посланика (од 80).

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар