Вијести РС и матица

Амбасадор Србије Марко Ђурић имао краћи сусрет са Бајденом

ХИЛ: ТО ЈЕ ПОТВРДА ВАЖНОСТИ ПАРТНЕРСТВА ДВИЈЕ ЗЕМЉЕ ДУГОГ 140 ГОДИНА
  • Марко ЂУРИЋ: „Високо ценимо овај гест поштовања према Србији и нашим 140 година дугим односима који последњих година бележе континуирани тренд раста у бројним областима

АМЕРИЧКИ амбасадор у Србији Кристофер Хил саопштио је данас на Твитеру након сусрета српског амбасадора у Вашингтону Марка Ђурића и предсједника САД Џозефа Бајдена, да је то потврда важности партнерства двије земље, дугог 140 година.

– Задовољство је видјети одличног амбасадора пријатељске земље у Бијелој кући заједно са предсједником САД. Ово је знак важности партнерства које дијелимо са Србијом више од 140 година – навео је Хил на Твитеру.

Ђурић је рано јутрос твитовао да је имао краћи сусрет и разговор са Џозефом Бајденом ове седмице, као и да је имао част да се упише у званичну књигу гостију Бијеле куће.

– Високо ценимо овај гест поштовања према Србији и нашим 140 година дугим односима који последњих година бележе континуирани тренд раста у бројним областима. Као одговоран и поуздан партнер у међународној заедници, Србија наставља да доследно спроводи политику регионалне стабилности, залажући се за мир и просперитет целог западног Балкана. Наставком марљивог рада на економском развоју, реформама и модернизацији, враћамо дуг себи, али и стичемо поштовање других – навео је Ђурић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар