Вијести РС и матица

Бајден великом државнику Вјоси Османи: САД остају посвећени партнер и пријатељ Косова

„СПОРАЗУМ КОСОВА СА СРБИЈОМ ТРЕБА ДА САДРЖИ МЕЂУСОБНО ПРИЗНАЊЕ“
  • Честитао јој 13-ту годишњицу „проглашења независности“ и навео да Косово* има посебно мјесто за породицу Бајден, у знак поштовања за вријеме када је мој син, покојни Бо Бајден, радио на обезбјеђивању мира, правде и правне државе за све грађане Косова

ПРЕДСЈЕДНИК Сједињених америчких држава Џо Бајден је данас у честитки в.д предсједници Косова Вјоси Османи честитао 13 годишњицу проглашења независности и подвукао да свеобухватни споразум о нормализацији односа између Косова и Србије треба да садржи међусобно признање двије земље.

„Ми једва чекамо да радимо са будућом владом да бисмо водили Косово напријед на његовом европском путу. Има много послова које треба урадити, укључујући свеобухватни споразум о нормализацији односа са Србијом који у центру има међусобно признање, чиме ће ојачати владавина закона, суочавање са глобалном пандемијом COVID-19 и подстицај економског раста који омогућава просперитетну будућност за све грађане Косова“, каже се у честитки.

Такође се истиче да везе између народа САД и Косова остају чврсте, засноване на заједничком опредјељењу за развој Косова и одрживост као суверене, независне, мултиетничке и демократске земље.

„САД остају посвећени партнер и пријатељ Косова у тим напорима. За мене лично Косово наставља да заузима посебно мјесто за породицу Бајден, у знак поштовања за време када је мој син, покојни Бо Бајден, радио на обезбјеђивању мира, правде и правне државе за све грађане Косова“, каже се у честитки америчког предсједника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар