Вијести РС и матица

Драгишић: Дејтонски споразум није успио да од БиХ направи функционалну државу

„ДОДИК ТРЕБА ДА ПОСЛУША ВУЧИЋЕВЕ САВЈЕТЕ И ДА СПУСТИ ЛОПТИЦУ“
  • Београдски стручњак за безбједност и посланик из редова СНС др Зоран ДРАГИШИЋ за телевизију БН: „Опасност по Републику Српску представља Извјештај Високог представника Кристијана Шмита, који се налази се на столу моћника

БОСНА и Херцеговина од успостављања Дејтона до данас није успјела да се конституише као функционална држава и посљедња дешавања треба посматрати у контексту цјелокупних догађања која су претходила. Дејтонски споразум је успио да заустави рат, али није успио да формира функционалну државу. Иза Дејтонског споразума требао је да услиједи низ споразума, гдје би све институције биле функционалне, поручио је проф. др Зоран Драгишић гостујући у емисији „Пулс“ БН телевизије.

„Уколико се не пронађу нека одржива рјешења, кризе ће се наставити“, сматра Драгишић и додаје да се не би продубила криза, морају се смирити варнице на релацији Додик-Шмит.

Он је истакао да није добро што међународни званичник улази у личне односе са локалним политичарем.

„Опасност по Републику Српску представља Извјештај Високог представника Кристијана Шмита, који се налази се на столу моћника“, оцјењује професор Драгишић.

Добро је да је на Савјету безбједности, каже он, прошло како је прошло, али не треба ликовати.

„Додик треба да послуша савјете предсједника Србије Александра Вучића и да спусти лоптицу“, казао је Драгишић, који је и посланик СНС-а у парламенту Србије.

(БН)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар