Вијести Странке

Из СНСД искључен начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић

ВЛАДАЈУЋА СТРАНКА ПОНОВО У СКУПШТИНИ ОПШТИНЕ ИМА ВЕЋИНУ

Раденко Рељић

  • Лидер странке Милорад ДОДИК подржао одлуку о искључењу начелника јер не може опростити да је направио сарадњу са СДС и ПДП

НАЧЕЛНИК општине Козарска Дубица Раденко Рељић искључен је из СНСД-а, одлучено је једногласно на састанку проширеног Општинског одбора СНСД-а, којем је присуствовао и лидер странке Милорад Додик.

За новог предсједника привременог дубичког одбора СНСД-а изабрана је Ранкица Марељ, дугогодишњи предсједник Управног одбора “Млијекопродукта” у Козарској Дубици.

Додик је истакао да СНСД у Козарској Дубици поново има скупштинску већину, након што су се у странку вратила два одборника у Скупштини општине Сенада Злокапа и Сузана Бабић.

Потврдио је да је осталим одборницима СНСД у Скупштини општине дат рок од 48 часова да се врате у СНСД, као што су се вратиле двије одборнице.

Додик је навео да је дошао у Козарску Дубицу да се упозна са ситуацијом након што је због одређеног размимоилажења пет одборника СНСД напустило свој клуб и тиме угрозило скупштинску већину.

„Драго ми је што је састанак кратко трајао јер то говори да смо јака и моћна политичка партија. Након што су се данас вратила два одборника, СНСД овдје поново има већину, а чули сте шта је општински одбор одлучио у вези са начелником”, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да подржава одлуку о искључењу начелника јер не може опростити да је направио сарадњу са СДС-ом и ПДП-ом.

„Циљ нам је да наставимо градити нашу партију која је у фази унутарстраначких избора. Идемо овдје на велику изборну побједу”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД никада никога није прогонио нити пријављивао и то неће ни чинити јер то треба да раде полиција и истражни органи Републике Српске.

Он је подсјетио да је Козарска Дубица мјесто великих инвестиција Владе Републике Српске, вриједних више десетина милиона КМ, као што су пројекат изградње Бање Мљечаница и реконструкција магистралног пута од Врбашке до Козарске Дубице, те да је Република Српска годинама уназад санирала општински буџет.

Досадашњи повјереник ОО СНСД-а у Козарској Дубици Родољуб Топић рекао је да је ова странка и даље најјача и најстабилнија партија у овој општини и да је скупштинска већина СДС-а и ПДП-а била неприродна.

„Раденко Рељић искључен је одлуком привременог Општинског одбора СНСД због свих оних радњи које су се претходних дана појављивале у медијима. Предсједник је наравно стао иза нас и иза СНСД-а”, рекао је Топић и додао да средства из донације Србије остају на употребу народу Козарске Дубице.

Нови предсједник привременог ОО СНСД-а у Козарској Дубици Ранкица Марељ каже да је помало изненађена избором, али је захвална колегама и предсједнику странке Додику.

“Урадићу све што могу и све своје искуство и знање ћу употријебити да направимо помак у Козарској Дубици заједно са мојим претходницима и колегама из СНСД-а”, рекла је Марељева.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар