Вијести Странке

Кошарац: СДС медијском галамом и кукњавом скреће пажњу са својих афера и грешака

„ИЗА СВЕГА ЈЕ И СТРАХ ОД НОВОГ ПОРАЗА НА ОКТОБАРСКИМ ОПШТИМ ИЗБОРИМА“
  • Сташа КОШАРАЦ: „СДС напуштају истакнути функционери и чланови, у Сарајеву им се распао клуб посланика у Представничком дому, у Бањалуци су на нивоу статистичке грешке, не могу да се договоре кога ће и за коју позицију кандидовати. Једино што још функционише је договор са СДА око расподјеле фотеља у заједничким институцијама, гдје су у протекле три године поставили скоро 70 директора“

ЧЛАН Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да медијском „галамом и кукњавом“, коју сваког дана производе у сарајевским медијима, представници СДС-а покушавају да заташкају сопствене грешке и афере, као и да сакрију страх и панику од сасвим извјесног новог пораза на предстојећим општим изборима у октобру ове године.

„Направи се пријава против СДС-овог начелника да је општину коју води оштетио за 60.000 КМ, а они ударе у дреку и кукњаву о хапшењима, црним листама и притиску на опозицију. Од свега тога тачно је једино то да они покушавају да заштите тог човјека, који им води Главни одбор странке, и да изврше притисак на правосуђе да не процесуира тај случај“, рекао је Кошарац Срни.

Кошарац је упозорио на то да представници СДС-а лажним медијским оптужбама против предсједника Републике Српске и Владе Српске покушавају да сакрију и чињеницу да у Сарајеву, заједно са бошњачким странкама, и даље дижу руке за пренос надлежности и праве политичку и економску штету Републици Српској.

„Због такве политике СДС напуштају истакнути функционери и чланови, у Сарајеву им се распао клуб посланика у Представничком дому, у Бањалуци су на нивоу статистичке грешке, не могу да се договоре кога ће и за коју позицију кандидовати. Једино што још функционише је договор са СДА око расподјеле фотеља у заједничким институцијама, гдје су у протекле три године поставили скоро 70 директора. О томе не галаме у медијима“, рекао је Кошарац.

Он је додао да „сваког другог дана“ у заједничким институцијама у Сарајеву медији открију неку нову аферу у вези са намјештеним тендерима, страначким и родбинским запошљавањима и неконтролисаном расипању новца које ревизори биљеже у својим извјештајима.

„То је слика и прилика власти коју у Сарајеву предводе СДС-ови посланици, министри и директори. То они покушавају да сакрију стварањем најцрње могуће медијске слике о Републици Српској и њеним институцијама, јединим које функционишу у земљи каква је БиХ“, закључио је Кошарац.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар