Вијести Свијет

Шојгу извршио је инспекцију руских трупа у Украјини

„ЊУЈОРК ТАЈМС“: ТАЈНА МРЕЖА КОМАНДОСА И ШПИЈУНА ИЗ САД ПОМАЖЕ УКРАЈИНИ

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу извршио је инспекцију руских трупа у Украјини, саопштило је данас Министарство одбране те земље.

„На командним местима руских јединица генерал армије Сергеј Шојгу саслушао је извјештаје команданата о тренутној ситуацији и дејствима Оружаних снага Русије у главним оперативним областима”, наводи се у саопштењу Министарства, преноси агенција РИА Новости.

Како наводи агенција, није познато место где је Шојгу боравио.

Тајна мрежа шпијуна и командоса из САД помаже Украјини са давањем обавештајних информација, док на десетине командоса спроводе операције на украјинској територији, саопштава лист „Њујорк тајмс“.

Позивајући се на неименоване америчке и европске чиновнике, лист наводи да, поред давања обавјештајних података, командоси спроводе и обуке украјинским војницима.

Наводи се и да се већина тих операција спроводи ван територије Украјине, у базама у Њемачкој, Француској и Великој Британији.

Међутим, како пише лист, неколико десетина командоса, и то не само из Америке већ и из других земаља НАТО-а – Велике Британије, Француске, Канаде и Литваније, активни су управо на територији Украјине.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар