Вијести

У Бањалуци приведен Давор Драгичевић због неодазивања на позив за саслушање

МЕЂУ ЈОШ ПЕТОРО ПРИВЕДЕНИХ НА ТРГУ КРАЈИНЕ И ДАВИДОВА МАЈКА СУЗАНА РАДАНОВИЋ
  • МУП РС прије неколико дана саопштио да су против Давора Драгичевића и још 19 особа, међу којима је и посланик у НСРС Драшко Станивуковић, поднесене кривичне пријаве због окупљања испред Народне скупштине Републике Српске 17. децембра, у вријеме одржавања посебне сједнице на којој је изабрана нова влада. Према наводима полиције, чланови групе „Правда за Давида” поступили су супротно Закону о јавном окупљању и Закону о јавном реду и миру РС

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова Републике Српске јутрос су у Бањалуци привели Давора Драгичевића, оца страдалог младића Давида Драгичевића, потврдио је за klix.ba адвокат Ифет Ферагет.

„Још увијек провјеравам информације, али колико знам, Давор је приведен јер се није одазвао на позив за саслушање. Више детаља за сада немам”, казао нам је Ферагет.

Информацију о привођењу Драгичевића на Facebook групи „Правда за Давида” потврдила је и његова бивша супруга и Давидова мајка Сузана Радановић.

МУП РС прије неколико дана је саопштио да су против Давора Драгичевића и још 19 особа, међу којима је и посланик у НСРС Драшко Станивуковић, поднесене кривичне пријаве због окупљања испред Народне скупштине Републике Српске 17. децембра, у вријеме одржавања посебне сједнице на којој је изабрана нова влада.

Према наводима полиције, чланови групе „Правда за Давида” поступили су супротно Закону о јавном окупљању и Закону о јавном реду и миру РС.

Такође, како су навели, наставља се полицијски рад с циљем утврђивања постојања елемената извршеног кривичног дјела „угрожавање безбједнсти“.

На Тргу Крајине у Бањалуци полиција је привела пет особа међу којима је и Сузана Радановић, мајка убијеног Давида Драгичевића.

Трг је ограђен жутим тракама, а на лице мјеста стигла је Јединица за подршку.

Портал srpskainfo.com јеавио је да је ухапшен и Његош Томић, некадашањи штрајкач из парка „Младен Стојановић”.

Полицајци су жутом траком оградили `срце за Давида` које је ту постављено. Недуго након тога жутом траком је ограђен скоро цијели Трг Крајине.

Давора су јутрос у пратњи три полицијска аутомобила довезли у Полицијску управу Бањалука, а он је приликом привођења узвикивао је да су полицајци убили Давида.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар