Вијести РС и матица

Убрзати градњу Меморијалног центра на Старом сајмишту

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЗВАНИЧНИЦИМА СВЈЕТСКОГ ЈЕВРЕЈСКОГ КОНГРЕСА
  • Вршилац дужности генералног директора Свјетског јеврејског конгреса Марам ШТЕРН нагласио да у тој организацији веома цијене и подржавају Александра Вучића и српске власти због свега што је урађено за положај Јевреја, као и због добрих односа Србије са Израелом

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић и представници Свјетског јеврејског конгреса током данашњег састанка у Београду нагласили су важност подизања Меморијалног центра на мјесту некадашњег логора на Старом сајмишту у Новом Београду ради достојног обиљежавања мјеста страдања великог броја жртава у Другом свјетском рату.

Током састанка са вршиоцем дужности генералног директора тог конгреса Марамом Штерном и представником Ернестом Херцогом, Вучић је изразио незадовољство спором реализацијом изградње тог Меморијалног центра, као и очекивање да ће бити исправљене грешке које су починили представници Србије, те да ће пројекат Меморијалног центра бити брже завршен.

„Двојица саговорника су се сагласила да у Србији нема антисемитизма, а Александар Вучић је додао да Србија осуђује сваки облик антисемитизма“, наводи се у саопштењу из Кабинета предсједника.

Говорећи о Закону о реституцији имовине жртава Холокауста без законских насљедника, који је Србија прва донијела у региону и шире, Марам Штерн је истакао да је доношење тог закона велики корак и да, тим поводом, истиче Србију као примјер за цео свијет.

Штерн је нагласио да веома цијене и подржавају Александра Вучића и српске власти због свега што је урађено за положај Јевреја, као и због добрих односа Србије са Израелом, наводи се у саопштењу.

Састанку су присуствовали и амбасадори Сједињених Америчких Држава Кајл Скот и Израела Алона Фишер Кам.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар