Вијести

Вишковић упознао ММФ са мјерама за опоравак привреде и здравства

НОВИ ШЕФ МИСИЈЕ ММФ ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ ПОСТАЛА – АЛИНА ИЈАНЦУ

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић упознао је делегацију Мисије Међународног монетарног фонда /ММФ/ за БиХ о процесу вакцинације у Републици Српској, као и са мјерама које Влада наставља да спроводи с циљем опоравка реалног и здравственог сектора.

Током састанка, одржаног путем видео-линка, Вишковић је захвалио ММФ-у за досадашњу помоћ на превазилажењу ситуације изазване пандемијом вируса корона, коју је Република Српска усмјерила за подршку здравственом сектору и привреди, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Састанку, којем је присуствовала и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, а разговарано је о актуелним економским темама, као и о реформи јавних предузећа и реформи здравственог сектора у Републици Српској.

Саговорници су изразили увјерење да ће досадашња конструктивна сарадња бити настављена, а предсједник Владе је овом приликом пожелио добродошлицу новом шефу Мисију ММФ-а у БиХ.

Досадашњи шеф Мисије ММФ-а за БиХ Мартин Петри на данашњем састанку представио је новог шефа Мисије ММФ-а за БиХ Алину Ијанцу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар