Вијести Свијет

Вукотићеви „шкаљарци“ планирали да убију и Вељка Беливука и Марка Миљковића

СПЕЦИЈАЛНИ ТУЖИЛАЦ ЦРНЕ ГОРЕ САША ЧАЂЕНОВИЋ ПРЕД НОВИНАРИМА У ПОДГОРИЦИ
  • Јована Вукотића, чији отац Веселин је био изрешетан у Котору, а он сам се налази у бјекству, тужилаштво терети и за подстрекавање чланова своје криминалне групе да убију Радоја Звицера и Слободана Кашћелана

ПРЕМА до сада прикупљеним подацима, наводни вођа шкаљарског клана Јован Вукотић сумњичи се да је организатор криминалне групе против које је већ подигнута оптужница због планирања убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића, потврдио је у Подгорици специјални тужилац Саша Чађеновић.

Он је на конференцији за медије СДТ-а и Управе полиције казао да тужилаштво терети Вукотића, који се налази у бјекству, и за подстрекавање чланова те криминалне групе да убију Радоја Звицера и Слободана Кашћелана, пренио је портал РТЦГ.

“Прикупљајући доказе у циљу идентификације свих учесника кривично правног догађаја који је обухваћен оптужницом од 2. јула 2021. године идентификован је и други организатор ове криминалне организације која је формирана ради вршења кривичних дјела убиство и тешко убиство, као и других кривичних дјела на територији Црне Горе”, казао је Чађеновић.

У циљу разбијања криминалне организације, додао је он, заплијењена је и експлозивна направа која је требало да буде употребљена ради лишавања живота Звицера и Кашћелана.

Марко Миљковић и Вељко Беливук

СДТ је донијело наредбу о спровођењу истраге против Вукотића који се сумњичи за стварање криминалне организације, тешко убиство путем подстрекавања и тешко убиство у покушају извршено помагањем.

Криминална организација, коју је наводно Вукотић предводио, имала је посебне организоване групе за набавку експлозива, возила и пловних превозних средстава.

Чађеновић је објаснио да су Јован Вукотић и други организатор Јанко Вукадиновић подијелили улоге односно, да је један био задужен за набављање штек станова, оружја… а други да врбује чланове, налази директне извршиоце.

Рекао је и да су имали посебне групе које су биле задужене за прављење експлозива, обуку, налазак штек станова, праћење мета.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар