Влада РС

Цвијановић: Оправдана СУ сва улагања Републике Српске у свој МУП

ПРОМОВИСАНА 284 КАДЕТА 23. КЛАСЕ ПОЛИЦИЈСКЕ АКАДЕМИЈЕ И ШЕСТ НОВИХ ПРИПАДНИКА САЈ
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Млади припадници Министарства унутрашњих послова су огледало Републике
  • Министар унутрашњих послова Синиша КАРАН: Руководство Српске предано ради на кадровском и материјалном унапређењу МУП, а полиција веома снажно одговара свим изазовима
  • Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад СТЕВАНДИЋ: Нове генерације припадника МУП стуб су безбједности и имају знање које служи чувању идентитетског статуса Републике

Извор: РТРС

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Републике Српске промовисало је данас 284 кадета 23. класе Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије и шест кадета девете класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице који су успјешно завршили школовање.

Промоцији су присуствовали српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевадић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Након полагања заклетве, кадетима су уручена увјерења о завршетку полицијске обуке и стручног оспособљавања, као и рјешење о распореду у службу.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић очекује да ће млади припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, који су данас завршили школовање, дати значајан допринос заштити безбједности грађана, њихове имовине и уставног поретка Српске.

Цвијановићева је истакла да су оправдана сва улагања Републике Српске у МУП.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је на промоцији кадета у Залужанима код Бањалуке да су млади припадници Министарства унутрашњих послова огледало Републике.

Вишковић је подсјетио да је Српска улагала, али и да улаже значајна средства у МУП Српске.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је да руководство Српске предано ради на кадровском и материјалном унапређењу МУП-а и да полиција веома снажно одговара свим изазовима. Каран је кадетима пожелио срећу у раду истакавши да већ сутра ступају на дужност.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да су нове генерације припадника Министарства унутрашњих послова /Републике Српске стуб безбједности и имају знање које служи чувању идентитетског статуса Републике.

Стевандић је рекао да Центар за обуку МУП-а Српске има добре услове за стицање знања, неспорно добру опрему и организацију и на систематичан начин одгаја нове генерације полицајаца.
Напоменуо је да МУП размишља и о враћању средње школе Унутрашњих послова. Студент генерације Рајко Лукић рекао је да је част бити најбољи кадет 23. класе.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар