Федерација/БиХ

Црнадак: Нека Хоџај не повезује ни БиХ ни Републику са Косовом

„ЊЕГОВА ИЗЈАВА ПОТВРЂУЈЕ ДА ЈЕ ПРИШТИНА КРЕНУЛА НА ПОТПУНУ РАДИКАЛИЗАЦИЈУ“

МИНИСТАР спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак изјавио је да замјеник премијерка Косова Енвер Хоџај не треба да брине о Републици Српској и БиХ, већ да Приштина треба да се посвети испуњавању својих обавеза из Бриселског споразума и проналажењу заједничког рјешења са Београдом.

„Хоџај не треба да се брине о РС и БИХ, нека нас не повезује са Косовом, јер ми имамо Дејтонски споразум, своје институције и ниједну ствар никада нисмо урадили која је против било кога у региону“, рекао је Црнадак за агенцију Бета.

Он је оцијенио да Хоџајева изјава потврђује да је „нова стратегија Приштине да иде на потпуну радикализацију у региону“, и да у том политичко-безбједносном метежу, како је истакао, онда покуша да оствари своје циљеве.

„Док се сви у региону баве сарадњом и изградњом међусобног повјерења, Приштина уводи луђачке царине од сто одсто, прави непријатељске пактове и производи неред у региону“, нагласио је бх. шеф дипломатије.

Он је додао да „не зна шта још треба да се деси да Брисел дјелује одлучније и да заштити демократске вриједности и европску будућност Балкана од оваквих ствари“.

Хоџај је за загребачки „Вечерњи лист“ изјавио да предсједник Србије Александар Вучић „није одустао од припајања РС Србији“.

„Србија никада није одустала од припајања Републике Српске Србији… Оно што Александар Вучић игра око разграничења и замјене територија, његов циљ није Косово већ БиХ, односно Република Српска“, казао је он.

Оцијенивши да би „разграничење, односно размјена територија, отворила Пандорину кутију“ и да би Вучић „засигурно припојио Републику Српску Србији“, Хоџај је навео да због тога остале земље у региону „морају бити опрезне и сарађивати“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар