Federacija/BiH

Dodik: Lažne su tvrdnje SDA o Godišnjem nacionalnom planu – ANP se neće desiti!

„DOLAZIM I NA REDOVNU I NA VANREDNU SJEDNICU PREDSJEDNIŠTVA BiH“
  • „U članu tri piše da treba poštovati Ustav i zakon i uvažavati mišljenja svih nivoa vlasti. Ni jedna odluka neće prejudicirati članstvo, to je najvažniji stav u tom članu tri. Kako onda možemo donijeti bilo kakvu odluku koja prejudicira članstvo, a ANP je dokument koji kaže da je to plan za članstvo u NATO-u? Prema tome, od toga nema ništa. SDA izmišlja da smo nešto dogovorili

LAŽNE su tvrdnje SDA o Godišnjem nacionalnom planu – rekao je za „Nezavisne“ srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Rekao je i da će doći na zakazanu sjednicu i da će svoj stav iznijeti na sjednici.

Kazao je da SDA izmišlja i daje lažna saopštenja i da ne postoji nikakav revidirani ANP koji je dogovoren.

„U članu tri piše da treba poštovati Ustav i zakon i uvažavati mišljenja svih nivoa vlasti. Ni jedna odluka neće prejudicirati članstvo, to je najvažniji stav u tom članu tri. Kako onda možemo donijeti bilo kakvu odluku koja prejudicira članstvo, a ANP je dokument koji kaže da je to plan za članstvo u NATO-u? Prema tome, od toga nema ništa. SDA izmišlja da smo nešto dogovorili, ja sam rekao da se ANP neće desiti. Ima dnevni red, dolazim na redovnu i na vanrednu sjednicu, vidjećemo šta će biti“, rekao je Dodik.

Ranije danas, iz SDA je saopšteno da je jedino rješenje za prevazilaženje trenutnog zastoja u procesu evroatlantskih integracija i formiranju Savjeta ministara usvajanje modifikovanog godišnjeg nacionalnog programa, koji je zakonska obaveza i dio sporazuma koji su potpisali lideri SDA, HDZ-a i SNSD-a.

Iz SDA su naveli da će odbijanje dijaloga i kompromisnog rješenja imati negativne posljedice za proces formiranja Savjeta ministara, nastavak evroatlantskih integracija i ukupnu situaciju u BiH.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Lazne-tvrdnje-SDA-o-godisnjem-nacionalnom-planu/553465

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar