Федерација/БиХ

Додик: Нећу пристати ни на какве компромисе – у споразуму од 5. августа све јасно пише

„НЕМА КАЛКУЛАЦИЈА СА НАТО – И ЊЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ТРАЖЕ ОДШТЕТУ ЗА ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да са формирањем власти на нивоу БиХ не треба да се калкулише, да у Споразуму који су потписала тројица лидера све јасно пише и да због тога неће пристати ни на какве компромисе.

Додик је истакао да је ријеч о легитимном представљању и да се добро зна ко су изборни побједници.

Само ћу рећи да нема цијене, па ни за формирање Савјета министара, коју смо спремни да платимо да калкулишемо с том причом о НАТО-у. Погледајте породице страдалих војника Италијана који су овдје били у операцијама у вријеме бомбардовања. Они су добили на њиховим судовима да им исплате одштету зато што нису били обавијештени да ће бити бачен осиромашени уранијум, и да су због тога пооболијевали од малигних болести. Умрло их је 17. А ево сада су се огласили и њемачки војници“, рекао је Додик за РТРС.

Лидери СНСД-а Милорад Додик, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и СДА Бакир Изетбеговић потписали су 5. августа у Сарајеву документ Принципи за формирање власти на нивоу БиХ којим је договорено да за 30 дана буде формиран Савјет министара, те измјене Изборног закона и укидање надлежности ОХР-а.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар