Федерација/БиХ

Кардинал Пуљић: Европа не разумије шта значи живјети раме уз раме са исламским радикализмом

„СА СЛАВЕНСКИМ МУСЛИМАНИМА ИМАМО ДОБРЕ ОДНОСЕ, АЛИ ЈЕ ТЕШКО РАЗГОВАРАТИ СА АРАПСКИМ ИСЛАМИСТИМА“
  • „У БиХ улазе велике инвестиције арапских земаља да се граде џамије и цијела насеља у којима живе људи који долазе из тих држава“

„ЕВРОПА мора поново открити своје коријене, свој кршћански идентитет, а само на такав начин неће страховати од исламског радикализма“, рекао је Врхбосански кардинал Винко Пуљић говорећи за италијанске медије.

Пуљић је поново устврдио да у Босну и Херцеговину „долазе велике инвестиције из арапског свијета за изградњу џамија“, преноси Независни истраживачки центар НИЦК.

„Имамо велике инвестиције арапских земаља да се граде џамије и цијела насеља у којима живе људи који долазе из тих држава. Са славенским муслиманима имамо добре односе, али са радикализираним исламистима који долазе из арапског свијета је тешко разговарати. Изнад свега, јер на политичком нивоу они игнорирају наше присуство“, рекао је Пуљић за италијански ACS.

Кардинал је устврдио како је католичка заједница у БиХ све мања те „не ужива иста права као и други грађани“.

Агенција ACS у тексту тврди да је БиХ „добро позната као капија за радикални ислам који се шири на цијелом старом континенту“:

„Нажалост, Европа не познаје ислам добро и не разумије шта значи живјети раме уз раме са исламским радикализмом“, рекао је Пуљић.

http://kliker.info/kardinal-puljic-u-italiji-evropa-ne-razumije-sta-znaci-zivjeti-rame-uz-rame-sa-islamskim-radikalizmom/

 

1 коментар

  • Жалосно је гледати да једна ћириличка страница преноси изјаве освједоченог усташе, у стилу „види како им је добро рек’о“. Чему ово? Наравно да је Павелићева кољачка камарила имала увијек добре односе са својим „цвијећем“, па србофобија је темељ постојања и једних и других. Да је нема, изумрли би би за недељу дана. Није „торцида“ ишла преко Србије да навија за ‘ајдука, него да у Нишу виче „за дом“. Не треба Винко да нас подсјећа на то, а камоли да читамо шта је Степинчев сљедбеник рекао о радикалном исламу? Не сјећам се да им је сметала иста та врста ислама кад су ономад, они са чалмама на глави, претече и водиље Даеша, дали „присегу“ Алији лично и колико три дана доцније шутирали спрске главе по Озрену и околини. Дапаче, то је у усташији дочекано с аплаузом. Докле ћемо бити склони паду за двије бомбоне и пуштати да Пуљићи, Драгичевићи и остала легија лавова у црном може слободно да се шетка и кевће кроз мегафон по Бањалуци? Не требају Србима ни шиптари, ни крвати, ни „бошњаци“, ни монтенигери за нож под грло све док им Срби сами додају каму.

Кликни овде да поставиш коментар