Federacija/BiH

Na sarajevskom aerodromu zamalo pravi okršaj Erdoganovog obezbjeđenja i granične policije BiH

TURCI BILI AROGANTNI I BAHATI, BILO DOŠLO I DO FIZIČKOG NAGURAVANJA
  • Članovi obezbjeđenja turskog lidera  iz aviona izvukli oružje te ga stavili za pojas, ali sve se smirilo kada je iz aviona izašao Redžep Tajip Erdogan

PRAVA drama odvijala se danas na pisti sarajevskog aerodroma kada je došlo do sukoba između pripadnika Granične policije BiH i članova ličnog obezbjeđenja predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, objavio je sarajevski informativni portal Klix.ba.

Naime, prilikom slijetanja aviona u kojem se nalazila delegacije Republike Turske na čelu sa Erdoganom, članovi njegovog obezbjeđenja su zbog nedoličnog ponašanja te odbijanja procedura i redovne kontrole došli u verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj sa pripadnicima Granične policije BiH koja je nadležna za Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Nakon prepirke krenulo je naguravanje, a članovi turskog obezbjeđenja su iz aviona izvukli oružje te ga stavili za pojas, a sve se smirilo kada je iz aviona izašao Erdogan.

Ovaj događaj za Klix.ba je potvrdio direktor GP BiH Zoran Galić koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika bh. policijske agencije.

Oni koji dolaze u BiH moraju da poštuju zakone BiH, a ne da pokušavaju da budu iznad njih. Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem treba da budu, došlo bi do otvorenog sukoba“, rekao Galić je za Klix.ba.

Dodao da članovi Predsjedništva BiH kada putuju u inostranstvo uvijek poštuju zakone drugih država.

Članovi Erdoganovog obezbjeđnja i ranije su, kako saznaje sarajevski portal, prilikom dolazaka u BiH bili arogantni i bahati, a danas su izazvali reakciju Granične policije BiH.

Inače, delegacija Turske boravi u Sarajevu zbog samita Procesa saradnje Jugoistočne Evrope koji se održava na ministarskom i predsjedničkom nivou u Sarajevu i na Jahorini.

Erdogan će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a zatim prisustvovati svečanoj večeri.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar