Федерација/БиХ

Очекивано: Драган Човић кандидат ХДЗ БиХ за члана Предсједништва БиХ

НАГЛАСИО ДА СУ ХРВАТИ ПОЛИТИЧКИ НАРОД И ДА БЕЗ ЊИХ – ИАКО СУ НАЈМАЛОБРОЈНИЈИ – НЕМА ОДЛУКА
  • На скупу у Жепчу рекао: „Овдје смо своји на своме. БиХ је и наша домовина и овдје желимо живјети уз сву подршку коју смо имали и коју ћемо имати од Републике Хрватске“

ДРАГАН Човић биће кандидат ХДЗ-а БиХ за чана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа на овогодишњим општим изборима.

Хрватска демократска заједница БиХ на данашњој сједници једногласно је донијела одлуку о кандидатури Човића.

Човић тренутно обавља дужност члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа, а према Уставу БиХ он може бити биран још један узастопни мандат.

Човић је изабран за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа након Општих избора у октобру 2002. године. На овој позицији задржао се до 2005. године када га је смијенио тадашњи високи представник за БиХ Педи Ешдаун.

На наредним предсједничким изборима у мандатима 2006.-2010. и 2010.-2014. године за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа изабран је Жељко Комшић, што је посебно засметало лидеру ХДЗ-а који је тврдио како Комшић није „легитимни Хрват“ те да је изабран већински гласовима Бошњака.

На општим изборима 2014. године поново је изабран за хрватског члана Предсједништва Босне и Херцеговине, добио је 52,41% гласова.

Хрватски народ се не може раздијелити и колико год се из Сарајева трудили да нас растроје, порука је јасна свима, Хрвати су политички народ и без нас одлука нема, рекао је Драган Човић након кандидатуре у Жепчу.

„Премда имамо и више него довољно аргумената на својој страни, бројност у власти је итекако важна поготово у срединама које су нам од стратешког интереса попут Жепча или Средишње Босне гдје се морамо додатно организирати и заштити. Овдје смо своји на своме, и БиХ је и наша домовина и овдје желимо живјети уз сву подршку коју смо имали и коју ћемо имати од Републике Хрватске“, казао је Човић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар