Главно Федерација/БиХ

Чланови Централне изборне комисије БиХ траже заштиту безбедносних агенција

ИРЕНА ХАЏИАБДИЋ НАЈАВИЛА ДА ЋЕ ЗАШТИТУ СВОЈИХ ПРАВА ПОТРАЖИТИ ПРЕД СУДОВИМА

ЦЕНТРАЛНА изборна комисија БиХ данас је саопштила да ће безбједносним агенцијама у БиХ упутити допис којим ће бити затражена процјена безбједности чланова ЦИК-а с обзиром на, како истичу у овој институцији, бројне пријетње које су им упућене.

Чланови Комисије су признали да се плаше за своју безбједност, а Ирена Хаџиабдић, члан ЦИК-а, најавила је заштиту својих права и судским путем:

„Већ мјесецима, тачније од јануара, преживљавам голготу, чак је и здравље појединих чланова моје породице нарушено. На мом Фејсбук-профилу емитована је порнографија, а добила сам на стотине пријетњи“.

Додала је да је одлагала тужбе јер није жељела да се сретне у суду с тим особама, али је схватила да то мора учинити ради свог интегритета, али и интегритета комисије.

ЦИК се огласио и саопштењем за јавност, у којем се истиче да одлуке доноси само и искључиво на основу чињеница и доказа, а не на основу популистичких изјава некомпетентних појединаца.

„Позивамо све актере у изборном процесу да чињенице и доказе о евентуалном кршењу закона доставе надлежним институцијама“, додаје се у саопштењу и истиче да пропаганду воде поједини медији, политички субјекти и чланови академске заједнице износећи паушалне и неодговорне оцјене, које нису у складу ни са каквим стандардима и кодексима понашања.

 

Тагови

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар