Главно РС и матица

Дачић: Карикатура у листу „Данас“ није метафора, то је – позив на убиство Вучића

„ИМАМ УТИСАК ДА НИКАД НИЈЕ ОБРЧУНА СА ПОЛИТИЧКИМ ПРОТИВНИЦИМА КАО САДА СА ВУЧИЋЕМ“
  • Министар спољних послова подсјетио да се у листу „Идентитет“ уочи убиства премијера Зорана Ђинђића појавио текст „Ђинђић мета слободног стрелца“  и наставио: „Шта сад ово значи? Да је Вучић мета слободног стрелца или осам слободних стрелаца?!“

„СТАВЉАЊЕ мете на некога тешко се може назвати метафором, то је позив на убиство, оцијениоје министар спољних послова Србије и лидер СПС-а Ивица Дачић насловне страна НИН-а и Данаса на којима је као мета представљен предсједник Србије Александар Вучић.

Додао је да има утисак да се никада неко тако брутално није обрачунавао са политичким противником, као сто се то данас раде са предсједником Александром Вучићем стављајући мете на њега.

Навео је да се из дана у дан понављају пријетње предсједнику, да му се стављају мете, измишљају и понављају лажи о њему и његовој породици, а да се онда за то говори да је у питању метафора.        

„Кад ставите мету на неког – тешко да је то метафора, то је позив на убиство“, рекао је Дачић на конференцији за новинаре послије састанка са словеначким колегом Миром Цераром и подсјетио да се у листу „Идентитет“ уочи убиства премијера Зорана Ђинђића појавио текст „Ђинђић мета слободног стрелца“ .

„Шта сад ово значи? Да је Вучић мета слободног стријелца или осам слободних стријелаца?!“, упитао је Дачић.

Нагласио је да је стављање мете страшно и недопустиво, да је то медијска и политичка припрема за насиље и да то више није политичка борба.

„Обавеза свих је да се заложе да се овакво понашање сузбије. Свако ћутање може да значи и одобравање“, рекао је Дачић. 

Политичари, каже треба да се баве политиком, а онај ко призива насиље није политичар и према њему треба да се примјењују све одредбе из кривичног Законика и Закона о прекршајима.

Дачић је рекао да не вјерује да у Словенији неко неком ставља мету, јер то, каже, превазилази све облике политичке борбе.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар