Glavno RS i matica

Dačić: Zagreb nešto zamera Srbiji u vreme kada oko Knina tuku decu koja gledaju Zvezdu

KNINSKI NAPADI SU NEMOGUĆI U SRBIJI, A I DA SE DOGODE – VUČIĆ NE BI ĆUTAO
  • Ili bi možda i Kolinda dohvatila motku da tuče decu u kafiću koja gledaju Zvezdu, pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme ‘Oluje’ nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane – Srbe

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da licemjerno zvuče zalaganja hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova za prava Hrvata u Srbiji, u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde.

Dačić je to rekao za Večernje novosti, povodom saopštenja ministarstva iz Hrvatske u kojem su kritikovali način na koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu, navodeći da se stvara antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe.

Prema njegovim riječima, to se u Srbiji nikada ne bi desilo, niti bi predsjednik Srbije ćutao na takve napade.

„Predsednik Vučić se iskreno zalaže za unapređenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost“, naveo je šef srpske diplomatije.

Kako je rekao, hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsjednica sramno ćuti poslije prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama.

„Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče decu u kafiću koja gledaju Zvezdu, pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme “Oluje“ nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane – Srbe“, rekao je Dačić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar