Главно Федерација/БиХ

Додик: Колико је њима тешко да прихвате Српску, толико је нама тешко да прихватимо БиХ

„БОШЊАЦИ ЋЕ УБУДУЋЕ МОРАТИ ДА БИТНО ПРОМИЈЕНЕ СВОЈЕ ПОНАШАЊЕ“

ПОСТОЈЕ двије ствари од којих ја политички нећу одустати – то су мир и Република Српска, поручио је у емисији Телеринг предсједавајући Предсједнишва БиХ Милорад Додик.

Најавио је да ће 6. априла у Београду представник БиХ, потписати споразум о ромингу, што је био и захтјев Европске уније на посљедњим разговорима у Бриселу.

Постоје питања око којих се политички представници размимоилазе, али је примарно да се на дневни ред ставе економска питања.

„Ако је њима то толико тешко. Они не могу да разумију да колико је њима тешко да прихвате чињеницу да је ту Република Српска, толико је нама тешко да прихватимо да је ту БиХ. Али да не изазивамо рефлексе једни другима, било би добро да кажемо једни другима да ћемо поштовати Устав“, истакао је Додик.

Додик каже да је међународно окружење битно промијењено и да БиХ не зависи од Републике Српске, већ искључиво од понашања бошњачких представника, што је видљиво кроз примјер Хрвата.

Он је истакао да они оправдано негодују што је у избору хрватског члана Предсједништва злоупотријебљен Устав, те нагласио да ће Бошњаци убудуће, битно морати да промијене своје понашање.

(РТРС)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар