Главно РС и матица

Додик: Коридор 10 планиран је одавно, али га је изградила генерација на челу са Вучићем

ВУЧИЋ: МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ УЗ СРБИЈУ И КАД НИЈЕ НИ ЛАКО НИ ДОБРО

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је почаствован јер свједочи важном успјеху Србије – изградњи Коридора 10, који је планиран деценијама уназад, а који је је успјела да реализује генерација политичара на челу са предсједником земље Александром Вучићем.

Након церемоније свечаног отварања Источног крака Коридора 10, Додик је рекао да су сада очекивања претворена у конкретну реализацију.

„Различите генерације политичара прије вјероватно су жељеле, али нису успјеле да створе претпоставке за тако нешто. Ево, створиле су се околности да то уради ова генерација на челу са Вучићем“, рекао је Додик, преноси Телевизија „Пинк“.

Предсједник Србије Александар Вучић се на церемонији отварања аутопута захвалио свим оним који су подржали и учествовали у изградњи, уз посебну захвалност српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који је, како је рекао, уз Србију увијек, па и онда када није ни лако, ни добро.

Дионица од Просека до Црвене Реке дуга је 22,5 киломатара. Њоме је комплетиран ауто-пут од Ниша до границе са Бугарском.

На тој траси је и тунел Банцарево, гдје је лијеви тунелски канал морао да буде продужен, а испоставило се да је неопходно изградити и галерију у коју су уграђена 132 шипа и више од 10.000 метара кубних бетона.

Источни крак Коридора 10, који је дуг 86,8 километара, карактерише 87 мостова, пет тунела, пет саобраћајних петљи.

Укупна вриједност изградње источног крака процијењена је на 476 милиона евра.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар