Glavno Stranke

Dodik: Nećemo dozvoliti da nelegalna CIK i strana agencija, skroje pobjedu probosanskih snaga

UPOZORIO DA SDS I ŠAROVIĆ PRIMAJU NAREĐENJA OD SDA, IZETBEGOVIĆA I OSMANOVIĆA
  • „SDS se pod vođstvom Bosića, Govedarice i Šarovića, odavno odrekla nacionalno odgovorne politike. Zato SDS u Sarajevu smatraju vodećom strankom probosanskog bloka u Republici Srpskoj, a poslanici SDS u Predstavničkom domu na nivou BiH to stalno potvrđuju“

IZJAVA Mirka Šarovića da poslanici SDS-a neće podržati zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske zakazanoj za sutra nije ništa novo u djelovanju te stranke, istakao je predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik za Srnu.

„SDS se pod vođstvom Bosića, Govedarice i Šarovića, odavno odrekla nacionalno odgovorne politike, prihvatajući zahtjeve koje im isporučuju SDA i Bakir Izetbegović. Zato SDS u Sarajevu smatraju vodećom strankom probosanskog bloka u Republici Srpskoj, a poslanici SDS u Predstavničkom domu na nivou BiH to stalno potvrđuju“, naglasio je Dodik.

On je ukazao da je za njih vitalni interes ono što im naredi Adil Osmanović, a sada najavljuju zaštitu bošnjačkog interesa i u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Razumljivo je da im odgovara ono što se pokušava poturiti kroz Memorandum sa IFES-om, američkom agencijom za izborne procese, jer se nadaju da će uz politički i pristrasni sastav Centralne izborne komisije, i sve ono što je u Memorandumu napisano ili samo nagoviješteno, dobiti šansu da skroje izborni rezultat”, ocijenio je lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH.

Kao vječiti izborni gubitnici, istakao je Dodik, hvataju se za slamku ne bi li neko kroz izborne softverske manipulacije, nacrtao njihovu pobjedu nad SNSD-om i njegovim koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, koji će dvotrećinskom većinom odbaciti odluku bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Dodik je pojasnio da je izborni proces suvereno pravo svake zemlje i u to se više ne miješa ni OEBS, pa neće moći ni strana politička agencija.

„Saradnja se može ostvarivati i bez uvida, nadzora, kreiranja rješenja i mnogo čega drugog, kako to predviđa Memorandum. Izbori bi bili suvišni, jer na taj način politički i nelegalni CIK i strana agencija, mogu unaprijed kreirati rezultat i pobjedu probosanskih snaga“, konstatovao je Dodik u izjavu za Srnu.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar