Главно Странке

Додик: Поштујемо Устав БиХ и законе, да их поштује и Изетбеговић – БиХ не би била у кризи и парализи

„СРПСКА ИМА ИНСТИТУЦИОНАЛНЕ МОГУЋНОСТИ ДА ЗАШТИТИ И ОДБРАНИ СРБЕ“

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, рекао је да СНСД увијек поштује Устав БиХ, те да БиХ – да их тако поштује и (предсједник СДА) Бакир Изетбеговић не би била у перманентној кризи и парализи.

На молбу новинара да прокоментарише изјаву Изетбеговића да Савјет министара може бити формиран наредне седмице уколико су Додик и СНСД, како каже, спремни да поштују Устав и раније донесене законе, Додик је нагласио да нигдје не пише никаква обавеза (поводом НАТО), осим да ће институције да раде на томе и оне и раде.

Лидер СНСД-а је додао да није први пут да Изетбеговић тако нешто каже и поновио да СНСД поштује, прије свега, Устав БиХ, а самим тим и законе

„Камо среће да и он поштује Устав и законе, јер онда БиХ не би била у перманентној кризи и парализи“, констатовао је лидер СНСД-а.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је и да положај Срба у региону није стабилан, те да Српска има институционалне могућности да заштити и одбрани Србе и увијек пронађе модус за очување мира.

Додик је – заједно са недељком Чубриловићем и Радованом Вишковићем – у Лађевцима, код Краљева, са предсједником Србије Александром Вучићем разговарао да представницима Срба у региону.

Он је нагласио да је Видовдан свети дан за Србе и да српски народ са посебном емоцијом гледа на прошлост и са радошћу на будућност.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар